Αδ. Γεωργιάδης: «Στα περσινά επίπεδα και πιο κάτω οι τιμές σε αρνί και κατσίκι»

0
3

«Σε γενικές γραμμές οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι έχουν μείνει στα περυσινά επίπεδα και πιο κάτω», όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του στη Βαρβάκειο-Κεντρική Κρεαταγορά Αθηνών.

   Ο υπουργός περιηγήθηκε στους πάγκους, αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα και συνομίλησε με εμπόρους και καταναλωτές, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις τιμές στο αρνί και το κατσίκι.

   Σε δήλωσή του ο υπουργός επεσήμανε: «Θέλω να ευχηθώ κατ' αρχάς, σε όλους «Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα». Να έχουμε υγεία και όλα θα πάνε καλά.

   Είμαι εδώ σήμερα στη Βαρβάκειο, όπως κάνω κάθε χρόνο ως  Υπουργός Εμπορίου για να βλέπω πως πηγαίνει η αγορά με τους δύο συν-Προέδρους -θα σας αποκαλέσω έτσι για να τιμήσω έτσι την ρύθμιση εδώ στην αγορά – με τους οποίους είχαμε μακρά συνεργασία όλο αυτό το διάστημα για να παρακολουθήσουμε πως θα κινηθούν οι τιμές στο αρνί και στο κατσίκι και στα υπόλοιπα κρέατα για το Πασχαλινό τραπέζι.

   Θέλω να τους ευχαριστήσω διότι αν και δεν καταφέραμε να κάνουμε επισήμως το καλάθι στη Βαρβάκειο, παρά ταύτα, βρήκαν τελικά τον τρόπο, έβαλαν πλάτη, κρατήθηκαν οι τιμές και, όπως βλέπετε εδώ πέρα, διατίθεται κατσικάκι Νάξου προς 9,99 ευρώ/κιλό καθώς και αρνάκι ελληνικό προς 9,90 ευρώ/κιλό.

   Υπάρχουν και ακριβότερα, υπάρχουν και φθηνότερα, για όλα τα βαλάντια. Πάντως σε γενικές γραμμές οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι έχουνε μείνει στα περσινά επίπεδα και πιο κάτω.

   Και να ξέρετε, αυτό δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε να είμαι από πάνω κάθε μέρα να σχεδιάσουμε μία πολιτική και να φτάσουμε εδώ».

   Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Ανδρέας Νιώτης και Γιώργος Ευρυπιώτης δήλωσαν:

   Ανδρέας Νιώτης: «Η Βαρβάκειος για άλλη μία φορά κράτησε τις τιμές στα περσινά επίπεδα. Η τιμή και του αρνιού και του κατσικιού και την περασμένη εβδομάδα και αυτήν την εβδομάδα θα κυμανθεί στα 10 ευρώ το κιλό».

   Γιώργος Ευρυπιώτης: «Μετά από συνεργασία με το υπουργείο καταφέραμε να κρατήσουμε στα 10 ευρώ την τιμή του αρνιού, η οποία θα κρατηθεί μέχρι και το Μ. Σάββατο».