Ανοδικά και πάλι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

0
3

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις προσλήψεις, ενώ πολλές αγορές είναι κλειστές για τις διακοπές του Πάσχα και οι αμερικανικές αγορές διαπραγματεύονται μισή ημέρα.

Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για να παρακολουθήσουν τις πιθανές αντιδράσεις της Fed και την πιθανότητα ύφεσης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς ενισχύθηκε κατά 1,5 μονάδα βάσης στο 3,305%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου κατά 1,8 μονάδα βάσης στο 3,839%.

Τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία των ΗΠΑ αυξάνουν τους φόβους για επιβράδυνση. Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ και το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να δημοσιευθούν την Παρασκευή, αλλά, με πολλές αγορές κλειστές ή σε μισή ημέρα, οι αντιδράσεις ενδέχεται να είναι υποτονικές.

Τα σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν ασθενέστερα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και τον αμερικανικό τομέα υπηρεσιών, αποκαλύπτοντας μια επιβράδυνση των προσλήψεων και υποδαυλίζοντας τις εικασίες μεταξύ των διαπραγματευτών ότι η Fed μπορεί να διακόψει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της τον επόμενο μήνα.

Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε την Πέμπτη ότι οι αιτήσεις ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε την 1η Απριλίου ανήλθαν στις 228.000, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας δέχεται πιέσεις. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν το ποσοστό να διαμορφωθεί στις 200.000, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones.