Απολύει 1.200 εργαζόμενους η Deloitte

0
4

Την περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε στο προσωπικό της η Deloitte, καθιστώντας την τελευταία από τις τέσσερις μεγάλες λογιστικές εταιρείες που απολύουν λόγω της οικονομικής αναταραχής, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι μειώσεις ανέρχονται στο 1,5% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ, αλλά θα είναι υψηλότερες σε τομείς όπως η χρηματοοικονομική συμβουλευτική δραστηριότητα, η οποία έχει επηρεαστεί από την πτώση της δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Οι προϊστάμενοι του τμήματος Risk and Financial Advisory της Deloitte αποκάλυψαν την έκταση των περικοπών σε μια κλήση με το προσωπικό την Πέμπτη, σύμφωνα με υπαλλήλους που συζητούσαν το θέμα σε διαδικτυακά φόρουμ. Οι περικοπές στο RFA ανέρχονται σε 3%.

«Οι αμερικανικές επιχειρήσεις μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ισχυρή ζήτηση πελατών», δήλωσε εκπρόσωπος της Deloitte. «Καθώς η ανάπτυξη σε επιλεγμένες πρακτικές μετριάζεται, λαμβάνουμε κάποιες όπου χρειάζεται».

Μαζικότερες οι απολύσεις στις ανταγωνίστριες εταιρείες

Οι περικοπές της Deloitte είναι λιγότερο βαθιές από αυτές των ανταγωνιστών της EY και της KPMG. Τον Φεβρουάριο, η KPMG δήλωσε ότι απολύει συμβουλευτικό προσωπικό που ανέρχεται σε σχεδόν 2% του εργατικού δυναμικού της στις ΗΠΑ.

Η EY ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το 5%του προσωπικού της στις ΗΠΑ θα έχαναν τις δουλειές τους — 3.000 άτομα συνολικά.

Η McKinsey, η εταιρεία συμβούλων στρατηγικής, και η Accenture, η οποία ειδικεύεται στις συμβουλές πληροφορικής, μείωσαν επίσης θέσεις εργασίας.

Η Deloitte και οι ανταγωνιστές της προχώρησαν σε χιλιάδες προσλήψεις μετά την πανδημία, όταν οι πελάτες ζητούσαν συμβουλές σχετικά με το πώς να μεταμορφώσουν το IT τους για να αντιμετωπίσουν την απομακρυσμένη εργασία και η εταιρική δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών ανθούσε. Ο αριθμός προσωπικού της Deloitte στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 65.000 το 2021 σε 80.000 πέρυσι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της για τη διαφάνεια.

Ενώ τμήματα του κλάδου των συμβούλων εξακολουθούν να αναπτύσσονται έντονα, άλλα έχουν συρρικνωθεί. Σε έρευνα ειδικών συμβούλων από την επενδυτική τράπεζα William Blair αυτόν τον μήνα, μόνο το ένα τρίτο των συμβούλων συγχωνεύσεων και εξαγορών ανέφεραν αύξηση της ζήτησης ανά τρίμηνο.