Bloomberg: Εκρήκτικη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού – Επιμηκύνθηκε η σεζόν

0
1

Τη ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα και την επέκταση της τουριστικής περιόδου που επιτεύχθηκε, υπογραμμίζει το Bloomberg σε άρθρο του με τίτλο «Η καλοκαιρινή σεζόν στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει».

«Πέρσι το καλοκαίρι οι πάντες, από τον Έλον Μασκ μέχρι τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Μο Σαλάχ, βρέθηκαν στη Μύκονο, απολαμβάνοντας τον ήλιο, το Αιγαίο και την πασίγνωστη νυχτερινή ζωή του νησιού. Η ελληνική βιομηχανία του τουρισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ της χώρας, έχει εκρηκτική ανάπτυξη, με την κορύφωση της σεζόν να διπλασιάζεται ή ακόμη και να τριπλασιάζεται σε διάρκεια» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ στο οποίο παρατίθενται εκτενείς αναφορές σε ελληνικούς προορισμούς.

Το Bloomberg παραθέτει επίσης δήλωση του Έλληνα υπουργού Τουρισμού αναφορικά με τη στρατηγική που ακολούθησε με στόχο το άνοιγμα σε νέες αγορές και την προσέλκυση big spenders ταξιδιωτών. «Τώρα, όταν μιλάμε για διακοπές, δεν αναφερόμαστε μόνο στους τρεις μήνες του καλοκαιριού», δήλωσε πρόσφατα στην ελληνική τηλεόραση ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Φέτος, οι ταξιδιώτες άρχισαν να φθάνουν με απευθείας πτήσεις από τις αρχές του Μαρτίου- Καναδοί, Αμερικανοί, Αυστραλοί, Κινέζοι, τουρίστες από τη Μέση Ανατολή και, φυσικά, όλοι οι Ευρωπαίοι- και αυτό θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου».

Είναι μια τάση που άρχισε το 2022 με την στρατηγική ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.