Επανεκκίνησαν τα δρομολόγια της Air Canada προς την Ελλάδα

Ευρύτερη πρόσβαση στην αμερικανική τουριστική αγορά αποκτά πλέον η Ελλάδα με την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Air Canada στην Αθήνα και το Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε απευθείας σύνδεση από τον Καναδά προς την ελληνική πρωτεύουσα.

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή επίσημη εκδήλωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της αεροπορικής εταιρείας Air Canada προκειμένου να ανακοινώσουν την επανέναρξη των δρομολογίων της Air Canada με απευθείας πτήσεις από το Τορόντο και το Μόντρεαλ προς το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα της εκδήλωσης, η καναδική αγορά είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2022 και μια από τις πιο σημαντικές αγορές για το αεροδρόμιο, την πόλη και τη χώρα.

Συνολικά, το 2022 οι Καναδοί επισκέπτες από/προς την Αθήνα ξεπέρασαν τα προ-πανδημικά επίπεδα κατά 2 %. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους 2 μήνες του 2023, οι Καναδοί επισκέπτες έχουν αυξηθεί κατά 25% περίπου, όπως ανέλυσε ο κ. υπουργός.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης ο κ. υπουργός ανέφερε ότι όλες οι ενδείξεις για το 2023 είναι θετικές. Η τουριστική κίνηση φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, επομένως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή και για την Air Canada προκειμένου να έχει πτήσεις προς την Ελλάδα όλο το χρόνο.

Η πρώτη πτήση της Air Canada έφτασε στην Αθήνα από το Τορόντο την 27η Μαρτίου και η 28 Μαρτίου aακόμη μία πτήση από το Μόντρεαλ. Το υπάρχον χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε κάνει λόγο για δρομολόγια μέχρι τις 26 Νοεμβρίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Μάιο 2 πτήσεις κάθε μέρα θα προσγειώνονται στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δίνοντας το στίγμα του καναδικού τουριστικού ρεύματος που θα επισκέπτεται την Ελλάδα, τονίστηκε ότι το 82% των δυνητικών ταξιδιωτών θα έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές για ένα ταξίδι 20 ημερών. Την ίδια στιγμή υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων που ζει μόνιμα στον Καναδά και θα έρχεται στην Ελλάδα για να συναντήσει συγγενείς και φίλους.