Επίσκεψη του γγ του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκη στη Μυτιλήνη

Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Αντικείμενο της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, η επικύρωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΕΟΤ και των δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για την τουριστική προβολή του νησιού συνολικά, σε υλοποίηση του σχετικού προγράμματος του υπουργείου Μετανάστευσης – Ασύλου και του υπουργείου Τουρισμού. Το πρωί ο κ. Φραγκάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και στη συνέχεια με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη. Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη φορέων του τουρισμού στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα του τουρισμού και της προώθησης της Λέσβου. Στη συνάντηση συζητήθηκε και ο τρόπος τουριστικής προβολής του νησιού στο πλαίσιο της χρηματοδότησης με το ποσό των 500.000 ευρώ.

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:

«Η Λέσβος έχει το μεγάλο χαρακτηριστικό να είναι ακριβώς απέναντι από την Τουρκία. Και όπως είπα και στην σύσκεψη, το 10% από τα 85 εκατομμύρια του πληθυσμού της Τουρκίας να είναι εν δυνάμει τουρίστες και να μπορούν να ταξιδέψουν, είναι 8,5 εκατομμύρια και είναι ένας μεγάλος στόχος. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε γιατί είναι δίπλα μας και είναι τουρισμός δωδεκάμηνης διαρκείας. Παρακαλώ τον κ. Αθανασίου να ρίξει το βάρος του στην απλούστευση της διαδικασίας με την βίζα, κάτι που αν συμβεί θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από την Τουρκία. Εκεί θα στοχεύσουμε και ως Περιφέρεια. Σε αυτή την προβολή των νησιών μας και ήδη στις 5 Μαΐου έχουμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε μαζί με αντιπροσωπεία του τουρισμού την Σμύρνη για να προωθήσουμε την Λέσβο. Παράλληλα θέλουμε από τον ΕΟΤ να ενισχύσει το BirdWatching. Είναι θεματικός τουρισμός μοναδικός για την Λέσβο, για τον Κόλπο Καλλονής. Ήδη έχοντας ως Περιφέρεια αναβαθμίσει τα παρατηρητήρια και «εργαστεί» πάνω στο κομμάτι του τουρισμού αυτού του είδους, έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Φραγκάκη για την παρουσία του εδώ και για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον ΕΟΤ αλλά και τον κ. Αθανασίου για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τον τουρισμό και την επίσης άριστη συνεργασία».