Φωτιά η τιμή της βενζίνης

0
3

Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Επιμέλεια: Κωνσταντινος Διονυσόπουλος

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται για μία ακόμα φορά η τιμή στα καύσιμα καθώς τα τελευταία 24ωρα «φλερτάρει» με τα 2 ευρώ το λίτρο στην Αττική κατί το οποίο ήδη σημειώνεται στα νησιά.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επηρεάζει άμεσα τις τιμές στις αντλίες καυσίμων στα βενζινάδικα.

Οι καταναλωτές μιλώντας στην κάμερα της «Ζούγκλας» εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς εκεί που παρατηρούνταν αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης, εκείνη αποκτά εκ νέου ανοδική τροχία και δεν «βλέπουν» να ξαναπέφτει κάτι το οποίο επηρεάζει τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους.

Δείτε όσα είπαν στην κάμερα της «Ζούγκλας»:

 

Σημειώνεται ότι η αγορά των υγρών καυσίμων είναι άνω – κάτω με τους πολίτες να μην μπορούν να υπολογίσουν το ύψος της τιμής της βενζίνης. Οι τιμές της βενζίνης παίρνουν φωτιά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα καθιστώντας την έξοδο των εκδρομέων πιο δαπανηρή.

Οι πρατηριούχοι εκτιμούν ότι η τιμή δεν θα ξεπεράσει τα δύο ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα, τουλάχιστον μέχρι και την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Μαρία Ζάγκα στη «Ζούγκλα»: Να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος με τις τιμές

Η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, μίλησε στην κάμερα της «Ζούγκλας» και υποστήριξε πως μετά την δήλωση του ΟΠΕΚ την προηγούμενη βδομάδα, έγινε ένας πανικός την πρώτη μέρα στα μαγαζιά καθώς ο κόσμος φοβήθηκε, άκουσε τα 2 ευρώ και νόμιζε ότι θα φτάσει από τη μία μέρα στην άλλη στα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης.

Μέσες τιμές λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα, για την Κυριακή, 9 Απριλίου 2023

Στην Αττική σήμερα Δεύτερα η τιμή είναι κατά μέσο όρο 1,92 – 1,93 ευρώ ενώ Περιφέρεια και νησιά στα 2 ευρώ καθώς είναι και τα μεταφορικά. Η ίδια εκείνο που προτείνει είναι οι εκδρομείς ενόψει της εξόδου του Πάσχα να φύγουν γεμίζοντας το ρεζεβουάρ τους από το δικό τους συνοικιακό μαγαζί, για την αποφυγή νοθευμένων καυσίμων.

Η ίδια συνιστά να μην πανικοβάλλεται ο κόσμος με τις τιμές καθώς οι οικονομολόγοι δεν γνωρίζουν πότε θα ανέβει ακριβώς η τιμή του βαρελιού.

 

Ανοιχτό «παράθυρο» για Fuel Pass 3 άφησε ο Κώστας Σκρέκας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί τρίτο Fuel Pass άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι και στη χώρα μας είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass» τόνισε ο κ. Σκρεκας.