Η Nestlé Eλλάς εξαγόρασε την επιχειρηματική δραστηριότητα της SOLGAR στην Ελλάδα

0
4

Η Nestlé Eλλάς εξαγόρασε την επιχειρηματική δραστηριότητα της μάρκας συμπληρωμάτων διατροφής SOLGAR στην Ελλάδα, μίας από τις κορυφαίες μάρκες της Nestlé Health Science, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η προσθήκη βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και συμπληρωμάτων διατροφής στο χαρτοφυλάκιο της Nestlé Ελλάς φέρνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε αυτήν την ιδιαίτερα ελκυστική αγορά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Η κατηγορία αυτή θα ενσωματωθεί στη Nestlé Ελλάς και θα αποτελέσει μια νέα επιχειρηματική μονάδα, με την Ηρώ Κουμάκη ως Business Executive Officer (BEO).

O Νίκος Εμμανουηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Ελλάς δήλωσε σχετικά:

«Η απόκτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας Solgar συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Nestlé Ελλάς στην ιδιαίτερα ελκυστική και αναπτυσσόμενη κατηγορία των βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και συμπληρωμάτων διατροφής και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη Nestlé Health Science να έχει άμεση παρουσία στην ελληνική αγορά, με μια καταρτισμένη ομάδα που διαθέτει την τεχνογνωσία να δραστηριοποιείται με επιτυχία σε έναν εξιδεικευμένο κλάδο προϊόντων και στο κανάλι του φαρμακείου».

Η Ηρώ Κουμάκη, Business Executive Officer (BEO), συμπλήρωσε:

«Η Solgar® ιδρύθηκε το 1947 και στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1992. Έκτοτε, η αποστολή της παρέμεινε ίδια: να δημιουργεί τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής μέσα από τη διαρκή έρευνα, και με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας. Η ένταξη στην οικογένεια της Nestlé σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας νέας βάσης για την Nestlé Health Science στην Ελλάδα και αποτελεί για όλους εμάς που εργαζόμαστε για τη Solgar® ένα σημαντικό ορόσημο, το οποίο αναμένουμεμε μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία».

Σημειώνεται ότι σε διεθνές επίπεδο, από το 2021 η SOLGAR ανήκει στη Nestlé Health Science (NHSc). Η Nestlé Health Scienceείναι παγκόσμιος ηγέτης στην επιστήμη της διατροφής, και προσφέρει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο επιστημονικά τεκμηριωμένων προϊόντων καταναλωτικής φροντίδας ιατρικής διατροφής, φαρμακευτικών θεραπειών, συμπληρωμάτων διατροφής, μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών.

    Ο Martin Halbeis, Nestlé Health Science Europe ClusterHead, σημείωσε:

«Με μεγάλη χαρά, καλωσορίζουμε την ομάδα της Nestlé Health Science στη Nestlé Ελλάς, μέσα από την απόκτηση της δραστηριότητας διανομής των προϊόντων της Solgar. Όλοι μαζί θα εργαστούμε για να ενισχύουμε την ποιότητα της ζωής των καταναλωτών μας σε όλο το φάσμα της ζωής τους, μέσω της διατροφής που βασίζεται στην υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία, την επιστήμη και την καινοτομία».