Η Πρωτομαγιά έρχεται και οι έλεγχοι σε αρνιά και κατσίκια συνεχίζονται

0
4

Τη συνέχιση των εντατικοποιημένων ελέγχων σε όλα τα στάδια διακίνησης αμνοεριφίων, ενόψει και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς ζήτησε από όλες τις υπηρεσίες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, σε τηλεδιάσκεψη με την Ομάδα Εργασίας Ελέγχων Πάσχα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι τους χώρους πώλησης, για την προστασία των καταναλωτών και του δημοσίου συμφέροντος, με τον κ. Κεδίκογλου να τονίζει ότι σε περίπτωση παράβασης θα πρέπει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, από τους 2.218 στοχευμένους ελέγχους που έγιναν από μεικτά κλιμάκια του ΥΠΑΑΤ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή, της ΔΙΜΕΑ, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΑΑΔΕ και του ΣΔΟΕ, και αφορούσαν στη διακίνηση και πώληση αμνοεριφίων κατά την εορταστική περίοδο, διαπιστώθηκαν 72 παραβάσεις.