Λαμία: Η πρώτη πολυκλαδική έκθεση σε συνεργασία με την ΔΕΘ Ηelexpo

0
3

Η οργάνωση της πρώτης πολυκλαδικής έκθεσης είναι το αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν η Έκθεση Λαμίας με την ΔΕΘ Helexpo σήμερα στη Λαμία.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Θανάσης Κυρίτσης αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΘ Ηelexpo κ. Τάσος Τζήκας προσδιόρισαν το περιεχόμενο αυτής της συνεργασίας σαν ένα βήμα με προοπτική.

«Ξεδιπλώνουμε μία μεγάλη δυνατή ισχυρή και ελπιδοφόρο συνεργασία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συμπληρώνοντας πως «η Έκθεση Λαμίας μετά το πρώτο βήμα της που έκανε την περσινή περίοδο έχει επιλέξει μία δυνατή συνεργασία και μία κοινή πορεία με τη ΔΕΘ Ηelexpo».

Στην ανάγκη η οποιαδήποτε προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο να έχει σαν βασικό πυλώνα έμπειρους συνεργάτες, όπως είναι η ΔΕΘ Ηelexpo αναφέρθηκε ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος τονίζοντας πως «τη φετινή περίοδο εγκαινιάζουμε μία νέα συνεργασία με την ΔΕΘ Ηelexpo έναν φορέα που εγγυάται το αποτέλεσμα» όπως είπε για να συμπληρώσει πως «τον επόμενο Ιούνιο οργανώνεται μία νέα πολυκλαδική έκθεση στην πόλη της Λαμίας με την βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει ένα νέο εκθεσιακό πόλο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Κυρίτσης υπογράμμισε την σταθερότητα του βηματισμού για τη νέα περίοδο της έκθεσης που προσφέρει η συνεργασία μεν ΔΕΘ Ηelexpo δηλώνοντας πως «με ιδιαίτερα σταθερά βήματα προχωρούμε να υλοποιήσουμε ένα όραμα που εχει αναγκη ο τόπος μας».

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ Ηelexpo κ. Τάσος Τζήκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες οικοδομείται η συγκεκριμένη συνεργασία και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αυτό το αποτέλεσμα έρχεται μετά από συνεργασία όλων των πλευρών».

Ο ίδιος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για αυτό το εγχείρημα λέγοντας πως «πιστεύουμε ότι η Λαμία έχει ένα γεωγραφικό πλεονέκτημα, όχι επειδή το λένε όλοι, αλλά επειδή είναι στο κέντρο της χώρας. Είναι ένας τόπος που συγκεντρώνει αρκετές δυνατότητες».

Ο ίδιος δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του καθώς σημείωσε πως «η 1η πολυκλαδική Έκθεση στη Λαμία με τίτλο "LAMIAEXPO Central Greece Trade Event" βοηθά να προχωρήσουμε με σίγουρα βήματα και σιγά-σιγά μέσα από αυτή τη σχέση να υπάρξει μία προοπτική. Γιατί όχι να μην αποκτήσει και έναν διεθνή χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο θέλει πολλή δουλειά βεβαίως αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των ομιλητών στάθηκε ιδιαίτερα στις υποδομές που υπάρχουν στη Λαμία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως επίσης και στα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό τους. Παράλληλα σημείωσαν το γεγονός ότι υπάρχει θέληση από όλες τις πλευρές να προχωρήσουν για να κατοχυρώσουν την δυνατότητα η έκθεση της Λαμίας να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Η 1η Πολυκλαδική Έκθεση με τίτλο «LAMIA EXPO Central Greece Trade Event» θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 14 έως την Κυριακή 18 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης Λαμίας και ουσιαστικά έρχεται να αποτελέσει το πρόκριμα για τα επόμενα βήματα.