Οι εκσυγχρονιστικές προσπάθειες του Πεκίνου εξυπηρετούν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

0
2

Οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού της Κίνας θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την παγκόσμια ανάπτυξη και θα προσφέρουν ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης για τις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών στη διάσκεψη για την Κατανόηση της Κίνας.
Στη διάσκεψη αυτή, συμμετέχουν αξιωματούχοι, ειδικοί, επιχειρηματίες, ξένοι απεσταλμένοι και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και πολυεθνικών εταιριών, ενώ έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της Κίνας, αλλά και τις ευκαιρίες που οι προσπάθειες αυτές θα προσφέρουν στον κόσμο.
Σε μία βιντεοσκοπημένη ομιλία της, η πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων Μαρία Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο χαιρέτισε τα επιτεύγματα εκσυγχρονισμού της Κίνας, από την έναρξη της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας του Πεκίνου μέχρι σήμερα, χαρακτηρίζοντας τα ως “ συγκλονιστικά”.
Σύμφωνα με την Αρόγιο, η Κίνα απέδειξε ότι μπορεί να είναι ένας συνεργάτης για την ανάπτυξη και όχι ένας ανταγωνιστής. Παράλληλα, είναι μία αγορά για τις αναπτυσσόμενες χώρες, ένας χορηγός και πάροχος οικονομικών κεφαλαίων και τεχνολογίας, όπως ανέφερε η ίδια.