Prem Watsa: Καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου η Ελλάδα

0
2

Το εγκώμιο της ελληνικής οικονομίας έπλεξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες κι έχει μπει σε έναν άρτιο κύκλο ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Watsa σε παρέμβαση του στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συνομιλώντας διαδικτυακά με τον δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος, Στέλιο Μορφίδη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, υποστήριξε ότι για τα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια οι προοπτικές είναι καλές αλλά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και φιλική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

«Η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή και έρχεται από πολύ χαμηλή βάση, γι’ αυτό είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα σημειώνοντας ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα κι εκτίμησε ότι λίγους μήνες μετά τις εκλογές η χώρα θα μπορεί να την κατακτήσει. Σημείωσε πως η χώρα έχει καλή οικονομική θέση, το χρέος μειώθηκε και η κυβέρνηση διαθέτει ένα σημαντικό μαξιλάρι ρευστότητας.

Η S&P έκανε λόγο για το καλύτερο προφίλ χρέους στην Ευρώπη, ενώ το χρέος προς τον ιδιωτικό τομέα είναι μικρό.

Τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές, ενώ ειδικά για τη Eurobank, στην οποία έχει επενδύσει, ανέφερε πως πέρυσι είχε κερδοφορία ενός δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν σκέφτομαι να πουλήσουμε ούτε μια μετοχή της Eurobank, πιστεύω ότι θα έχει εξαιρετικές επιδόσεις.

Θα παραμείνουμε στην Ελλάδα για καιρό» είπε ο κ. Watsa, χωρίς πάντως να αποκαλύψει ποιες θα είναι οι επόμενες επενδύσεις του ομίλου. Ερωτηθείς τέλος για τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, ωστόσο τα ισχυρά στοιχεία που διαθέτει η Ελλάδα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο.