Στις 507 οι αιτήσεις χρηματοδότησης, ύψους 707,5 εκατ. ευρώ για τη δράση «Έξυπνη μεταποίηση»

0
3

Σε 507 ανέρχονται οι αιτήσεις χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στη Δράση «Έξυπνη Μεταποίηση», η οποία υλοποιείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την γενική γραμματεία Βιομηχανίας και την ειδική υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής τομέων Βιομηχανίας -Εμπορίου και Καταναλωτή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -Ελλάδα 2.0.

Όπως υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 707.526.463,98 ευρώ και η συνολική αιτούμενη επιχορήγηση στα 396.757.356,46 ευρώ.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του ελληνικού βιομηχανικού οικοσυστήματος για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του μηχανολογικό τους εξοπλισμού, με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής που περιλαμβάνονται στο Industry 4.0, με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται από τους φορείς υλοποίησης της δράσης όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη της συγκριτικής αξιολόγησης των υποβληθέντων επενδυτικών σχεδίων.