Τσακίρης: Το ΕΣΠΑ καλλιεργεί γόνιμο περιβάλλον για να αναπτύσσονται στη χώρα μας καινοτόμα προϊόντα

0
3

«Το ΕΣΠΑ ξέρει τη δύναμη μιας καλής ιδέας» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, με αφορμή την εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας τεχνολογικού περιεχομένου Augmenta με έδρα το Βόλο, έναντι 110 εκατ. δολαρίων, από τη CNH Industrial.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός «σε επίπεδο ΕΣΠΑ (κοινοτικών -κρατικών πόρων), το κράτος επένδυσε στην εταιρία 1,3 εκ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων και με την πώληση εισέπραξε 6 εκ. ευρώ τα οποία και καθίστανται πλέον ως εθνικά έσοδα».  

Αναλυτικά ο κ. Τσακίρης σημειώνει στην ανάρτησή του: 

«Το ΕΣΠΑ ξέρει τη δύναμη μιας καλής ιδέας Και επενδύει σε αυτήν και στους ανθρώπους που τις εμπνέονται. Καλλιεργεί γόνιμο περιβάλλον για να αναπτύσσονται στη χώρα μας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και να διαχέονται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο! 

Τρανό παράδειγμα η νεοφυή εταιρεία τεχνολογικού περιεχομένου Augmenta με έδρα το Βόλο, που εξαγοράστηκε έναντι 110 εκατ. δολαρίων από τη CNH Industrial, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γεωργικών οχημάτων παγκοσμίως με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 20 δισ. ευρώ. 

Η Augmenta ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια, δραστηριοποιείται σε αυτόματα γεωργικά συστήματα και διατηρεί την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα, ενώ έχει δημιουργήσει μια εξίσου επιτυχημένη ομάδα στις ΗΠΑ. Σημαντική όμως είναι και η υπεραξία που δίνεται στο ελληνικό κράτος, αφού μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Marathon είχε επενδύσει στη συγκεκριμένη επιχείρηση και κατά συνέπεια το ελληνικό κράτος ήταν εμμέσως μέτοχος σε αυτή. 

Σε επίπεδο λοιπόν ΕΣΠΑ (κοινοτικών -κρατικών πόρων), το κράτος επένδυσε στην εταιρία 1,3 εκ ευρώ ευρωπαϊκών πόρων και με την πώληση εισέπραξε 6 εκ. ευρώ τα οποία και καθίστανται πλέον ως εθνικά έσοδα».