Τώρα έρχεται και το… Denist Pass

Θέμα χρόνου είναι η έναρξη του προγράμματος Denist Pass σύμφωνα με το οποίο για πρώτη φορά θα δίνεται δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα δώσει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να έχουν οδοντιατρική κάλυψη, όπως είχε πει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου, πριν από τις κάλπες για τις ενθικές εκλογές, και θα αφορά πάνω από 660.000 παιδιά στη χώρα.

Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης (dentist pass) για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών προσφέρεται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του έργου «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.Ο. προσφέρεται δωρεάν σε παιδιά από 6 ως 12 ετών προληπτική οδοντιατρική φροντίδα μέσω του dentist pass.

Η οικονομική ενίσχυση θα είναι ουσιαστικά ένα voucher που θα πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Με το νομοσχέδιο και στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα πενταετές επιστημονικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του τομέα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα και διασφαλίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας στις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας.

Πώς θα δοθεί το voucher

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass, που θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην ειδική πλατφόρμα. Η διαδικασία θα μοιάζει σαν το Market Pass και θα είναι εύκολη.
Μάλιστα αναμένεται να δημιουργηθεί και η σχετική πλατφόρμα που θα στηρίζεται στο gov.gr ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους και να γίνονται και οι σχετικές αιτήσεις.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία χορήγησης του voucher «Dentist Pass», οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν τα παρακάτω βήματα:

– Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

– Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.
Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.