Χρηματοδότηση σε 60.000 ΜμΕ από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

0
3

Περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις που είναι σήμερα αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό αποκτούν πρόσβαση στις τράπεζες με το νέο εργαλείο «Know your customer» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) που παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πρακτικά, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, μέσω του προϊόντος αυτού η HDB θα κάνει, αντί για τις τράπεζες, την αξιολόγηση των μικρών επιχειρήσεων και θα εγγυάται στις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς αυτές.

Δεν πρόκειται, όπως επισημάνθηκε για επιχειρήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια οικονομικής υγείας αλλά για περιπτώσεις που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα λόγω μικρού μεγέθους. Με το νέο προϊόν, όπως τόνισε ο υπουργός, θα επιτευχθεί ο στόχος της δανειοδότησης 100.000 επιχειρήσεων που αποτελεί αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ.

«Θα κάνουμε εμείς τη δουλειά για τις τράπεζες, θα εγγυόμαστε τον δανεισμό και θα ανοίξουμε την πόρτα για τις επιχειρήσεις στο τραπεζικό σύστημα για να φέρουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και επιχειρηματική δικαιοσύνη καθώς οι επιχειρήσεις αυτές έμεναν εκτός λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος», τόνισε ο. κ. Γεωργιάδης.

Η πρόσκληση συμμετοχής προς τις τράπεζες εκδίδεται άμεσα ενώ το νέο εργαλείο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε ένα μήνα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός συνομίλησε με επιχειρηματίες που συμμετείχαν σε υφιστάμενα προγράμματα της HDB οι οποίοι αξιολόγησαν θετικά την εμπειρία, ως προς την ταχύτητα και τη διαφάνεια των διαδικασιών.