Ανδρουλάκης: «Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς»

Συνεχίζει την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Μετά την Κοζάνη, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, τα Γρεβενά, όπου πήγε στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια περπάτησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι στη Δυτική Μακεδονία και στα Γρεβενά υπάρχει έντονο δημογραφικό πρόβλημα και σημείωσε ότι «ως πολιτεία πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία, τα νέα ζευγάρια και τους συνταξιούχους».

Μάλιστα, πρότεινε ένα «νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει ιδιαίτερα την ορεινή Ελλάδα και τα Γρεβενά, σημειώνοντας ότι, «η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο», ώστε οι καλλιεργητές, αγρότες, μεταποιητές, οι δημοτικές κοινότητες και οι συνεταιρισμοί να έχουν τη δυνατότητα «κατά προτεραιότητα» να φτιάξουν ανανεώσιμα πάρκα ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλίσουν χαμηλό κόστος για την παραγωγή τους.