«Απογειόθηκαν» τα κέρδη της Emirates

0
3

Kέρδη ρεκόρ 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων καταγράφει η αεροπορική εταιρεία Emirates, καθώς ο αριθμός των επιβατών αυξάνεται κατά 123%, σύμφωνα με το CNBC.

Η Emirates ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών και εσόδων την Πέμπτη για το έτος που έληξε τον Απρίλιο του 2023, με τους αριθμούς των πελατών να αυξάνονται, καθώς η πλειονότητα των ταξιδιωτικών περιορισμών που προκλήθηκαν από την πανδημία αίρονται.

Ο όμιλος με έδρα το Ντουμπάι ανέφερε ετήσια κέρδη 10,9 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (3 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 81% στα 119,8 δισεκατομμύρια ντιρχάμ, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. Ο αριθμός των επιβατών έφτασε τα 43,6 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 123% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Emirates σημείωσε ζημιά 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2022, μετά από ζημία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2021, καθώς η αεροπορική εταιρεία επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία Covid-19 και την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος του ομίλου, σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, απέδωσε τα αποτελέσματα της εταιρείας στην ισχυρή ηγεσία και τις «προοδευτικές πολιτικές» του Ντουμπάι και αναμένει μια ακόμη δυνατή χρονιά για την Emirates.

«Μπαίνουμε στο 2023-24 με ισχυρές θετικές προοπτικές και αναμένουμε ότι ο Όμιλος θα παραμείνει κερδοφόρος. Θα εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας, ενώ παρακολουθούμε στενά τον πληθωρισμό, τις υψηλές τιμές των καυσίμων και την οικονομική αβεβαιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το οικονομικό έτος 2022, η Emirates επένδυσε 7,2 δισεκατομμύρια ντιρχάμ σε νέα αεροσκάφη, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, εταιρείες και τεχνολογία και δεσμεύτηκε να αποκτήσει πέντε νέα αεροσκάφη Boeing 777 και να κατασκευάσει ένα νέο κέντρο εκπαίδευσης πιλότων .

Τα θετικά στοιχεία επέτρεψαν στην Emirates να αποπληρώσει 3 δισεκατομμύρια ντιρχάμ χρέους που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.