Παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ σε 59 Ιδιοκτήτες καταστημάτων REWE

0
3

Στις 24 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής 59 ιδιοκτητών 90 καταστημάτων του Γερμανικού ομίλου REWE στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και καινοτόμων προϊόντων των Μελών της. 

Ο όμιλος REWE είναι ένας εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων αλυσίδων λιανεμπορίου στη Γερμανία (κύκλος εργασιών 77 δις ευρώ), ο οποίος έχει συνεταιριστική δομή και περιλαμβάνει 6.000 καταστήματα λιανικής πώλησης στη Γερμανία και 3.500 σε άλλες χώρες. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ήμισυ των καταστημάτων, τα οποία διαθέτει στη Γερμανία ανήκουν σε ιδιώτες. Η ανωτέρω επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διοργάνωσης ετησίως 1–2 επισκέψεων διευθυντικών στελεχών και ιδιοκτητών καταστημάτων REWE με υψηλή αξιολόγηση εντός του ομίλου σε ξένες αγορές προκειμένου να διερευνήσουν τις τάσεις του λιανικού εμπορίου σε διεθνές επίπεδο, να εξοικειωθούν με τη λειτουργία ξένων αγορών, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις με τοπικές αλυσίδες λιανικής πώλησης και να γνωρίσουν νέους δυνητικούς προμηθευτές και προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δυνατότητα παρουσίασης παραγωγικών, μεταποιητικών Επιχειρήσεων έγινε για πρώτη φορά σε επίσκεψη σε άλλη χώρα των επιλεγμένων Ιδιοκτητών καταστημάτων REWE καθώς η διοργανωτική τους επιτροπή εκτίμησε ότι υπάρχουν κοινά σημεία στις αξίες και στη διοργάνωση με την ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και τη δική τους ένωση, αναγνωρίζοντας το έργο της Πρωτοβουλίας.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας προέβη σε αναλυτική παρουσίαση της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, για την ένωση δυνάμεων των Μελών, τις συνέργειες και το πρότυπο ETHOS με το οποίο πιστοποιούνται τα Μέλη, τα οποία έχουν Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα.  Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ,  Μιχάλης Τσαούτος παρουσίασε τη διαχείριση/μέτρα μείωσης της χρήσης πλαστικών συσκευασιών στην Ελλάδα, και η Αιμιλία Ρηγάκου, R&D Manager της εταιρίας- Μέλους Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, αναφέρθηκε εκτενώς στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν το ελληνικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, οι Ιδιοκτήτες της REWE είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελαιόλαδο, μέλι, ελιές, ούζο, ρυζογκοφρέτες και προϊόντα ζύμης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ανέφερε σχετικά με τον Απολογισμό της επίσκεψης: «Οι συνέργειες στις εξαγωγικές προσπάθειες αποτελούν κεντρικό πυλώνα της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ειδικά όσον αφορά στην ενίσχυση της παρουσίας επώνυμων ελληνικών προϊόντων στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων του εξωτερικού.

Οι ιδιαίτερα εποικοδομητικές επαφές μας με την ομάδα ιδιοκτητών της REWE κατέδειξαν τόσο το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τον μέσο Έλληνα, όσο και την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας που αξίζουν περισσότερης προσοχής και αποδοχής από το παγκόσμιο λιανεμπόριο».