Πτωτικά και σήμερα το πετρέλαιο

0
3

Ο μαύρος χρυσός έκλεισε με απώλειες της τάξης του 5%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αμερικανική οικονομία ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και τις επιδόσεις της κινεζικής οικονομίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν κατά 2,72 δολάρια ή 3,6% στα 72,60 δολάρια το βαρέλ, ενώ το αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κατά 2,77 δολάρια ή 3,8% στα 68,69 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Μαρτίου στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν και κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση μιας ημέρας από τις αρχές Ιανουαρίου.

«Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να προβεί σε άλλη μια αύξηση κατά ένα τέταρτο αργότερα σήμερα, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας μάχης της κατά του πληθωρισμού», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil, Stephen Brennock.

Πρόσθεσε ότι οι ανησυχίες για την υγεία του αμερικανικού τραπεζικού τομέα και τα δυσμενή στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ «δεν έκαναν τίποτα για να διαλύσουν τους φόβους ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει προς μια ρηχή ύφεση».

Εν τω μεταξύ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο, κατά περίπου 3,9 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλέστηκαν στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.