Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το έργο του ΒΟΑΚ

0
4

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για το έργο του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης ΒΟΑΚ κατατέθηκαν στο υπουργείο Υποδομών όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης.

Προσφορές κατέθεσαν οι κοινοπραξίες:

1. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

3. ΑΒΑΧ-EGIS-MERIDIAM

Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μία ημέρα δικαίωσης και ικανοποίησης για την Κρήτη».

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός «οι δεσμευτικές προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ, τη μεγαλύτερη παραχώρηση της τελευταίας 15ετίας, αποδεικνύουν ότι η δουλειά και ο σχεδιασμός μας αποδίδουν καρπούς».

Ο κ. Καραγιάννης πρόσθεσε ότι «το μεγάλο έργο από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, συνολικού μήκους 157χλμ. και προϋπολογισμού 1,75 δισ. ευρώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον από σημαντικούς κατασκευαστικούς ομίλους.

Δεσμευτήκαμε για έναν νέο, ενιαίο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη και σήμερα έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει τα δύο από τα τρία κομμάτια αυτού του έργου και κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση και της Παραχώρησης.

Δουλέψαμε όλοι μαζί με επιμονή, εντατικά και μεθοδικά.Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους υπηρεσιακούς του Υπουργείου μας αλλά και στους συμβούλους μας, γιατί μετά από δουλειά 4 ετών κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών για την Κρήτη».