Δύο κρουαζιερόπλοια «έδεσαν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Δύο κρουαζιερόπλοια «έδεσαν» το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το «Celebrity Infinity», της «Celebrity Cruises», θυγατρικής του ομίλου «Royal Caribbean Group», είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που έχουν «δέσει» ποτέ στο λιμάνι της πόλης και μεταφέρει 2.300 επιβάτες, εκ των οποίων οι 1.300 είναι Αμερικανοί. Ξεκίνησε το Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά, προσέγγισε στο λιμάνι του Θερμαϊκού στις 10:00 και στις 18:00 απέπλευσε για το λιμάνι της Μυκόνου.

Λίγο νωρίτερα, στις 09:30, «έδεσε» στο λιμάνι το επίσης προερχόμενο από τον Πειραιά «Celestyal Crystal» της εταιρείας «Celestyal Cruises», μεταφέροντας 500 επιβάτες, πολίτες από τα Βαλκάνια, με επόμενη στάση το Κουσάντασι της Τουρκίας. Και τα δύο κρουαζιερόπλοια αντιπροσωπεύει το ναυτικό πρακτορείο «Κοσμάτος».

Το «Celebrity Infinity» έχει μέγεθος 90.940 GT, μήκος 294 μέτρα και 12 καταστρώματα. Διαθέτει πολυτελείς καμπίνες και σουίτες, εστιατόρια με μενού από διεθνείς κουζίνες , spa, club, wine bar, γυμναστήρια, αίθουσες πάρτυ και χορών, πισίνες, κέντρο αισθητικής, καταστήματα αγορών, γκαλερί τέχνης κ.ά.

Το «Celestyal Crystal» θα «δέσει» φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 31 φορές.

Οι επιβάτες των δύο κρουαζιερόπλοιων αποβιβάστηκαν και περιηγήθηκαν στην πόλη σε ένα «city tour», που περιλαμβάνει επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα, ενώ μεταφέρθηκαν και για επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους στη Βεργίνα και το Δίον.

Για το 2023 έχουν επιβεβαιωθεί 69 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 22 εταιρείες, πέντε εκ των οποίων ενέταξαν στο πρόγραμμά τους την πόλη για πρώτη φορά.