Την Παρασκευή 30/6 το 1ο OPEN DAY επαγγελματικής-τεχνικής εκπαίδευσης στην Αθήνα

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει το 1ο «OPEN DAY Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης» στην Αθήνα, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, στο παλιό αμαξοστάσιο ΟΣΥ (Πειραιώς και Ερμού, 10553) από τις 17:00 έως τις 21:00, με στόχο να ενημερωθούν οι νέοι και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, μέσω των 50 Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (ΕΠΑΣ) των επτά Πειραματικών Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (ΠΕΠΑΣ) και των 30 Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της ΔΥΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 40 επιχειρήσεις από την Αττική που προσφέρουν θέσεις μαθητείας και πρακτικής σε υποψήφιους και νυν μαθητές των σχολών, καθώς και θέσεις στην ανοικτή αγορά εργασίας για τους αποφοίτους σε όλο το φάσμα των ειδικοτήτων που διδάσκονται.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιριών, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται ομιλίες, με θέμα την καλλιέργεια και την αναβάθμιση δεξιοτήτων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και της ενίσχυσης του θεσμού της μαθητείας, μέσω επιτυχημένων συμπράξεων της ΔΥΠΑ με μεγάλες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, στελέχη της ΔΥΠΑ θα παρέχουν στους πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δομές της και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/1o-open-day.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.