Βιώσιμη ανάπτυξη των εξαγωγών και της οικονομίας, αναμένει ο ΣΕΒΕ από τη νέα κυβέρνηση

Στη βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών και της εθνικής οικονομίας, όπως και στη συνεργασίας τους, προσβλέπει από την κυβέρνηση που αναδείχθηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ.

«Ο ΣΕΒΕ, όντας ο μεγαλύτερος φορέας εξωστρέφειας πανελλαδικής εμβέλειας, θέτει στη διάθεση της νέας κυβέρνησης τις υπηρεσίες, την τεχνογνωσία και τη μακρόχρονη εμπειρία που διαθέτει, έχοντας ως βασικό στόχο την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του συνδέσμου, με την οποία ο φορέας συγχαίρει την κυβέρνηση για την επανεκλογή της και της εύχεται καλή επιτυχία στο έργο της.

Αναφέροντας τις πολυεπίπεδες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, ο ΣΕΒΕ σημειώνει ότι «το 2022 η οικονομία επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης και οι εξαγωγές απογειώθηκαν».

Έτσι, όπως προσθέτει «ο άλλοτε αναιμικός κλάδος των εξαγωγών έχει φτάσει σήμερα να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο σταθερούς πυλώνες ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις έχουν γίνει πιο εξωστρεφείς, η οικονομία έχει γίνει πιο ανοιχτή και είναι πλέον εμφανές πως μόνο αν επενδύσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση θα επιτύχουμε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης».

Για την επίτευξη όλων των προαναφερομένων, όπως σημειώνει ο ΣΕΒΕ, βασικός παράγοντας «είναι η σταθερότητα. Και το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου 2023 συνιστά μία εξέλιξη που ενισχύει τη σταθερότητα στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό σύστημα της χώρας».