«ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και EUROBANK αγκαλιάζουν τους νέους γονείς της Καλύμνου

0
3

Στην Κάλυμνο ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος διανομής βρεφικών πακέτων υποστήριξης νεογέννητων παιδιών της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της EUROBANK στα πλαίσια του προγράμματος αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας. 

Στο ακριτικό νησί ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας με συνεργάτες του σε  συνεργασία με τον Δήμο του νησιού, προσέφεραν ουσιαστική στήριξη σε νέα ζευγάρια.

595 δέματα για την υλική υποστήριξη νεογέννητων από τον ακριτικό Έβρο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας το Καστελλόριζο, μέχρι σήμερα λαμβάνοντας κάθε 4 μήνες από το 2021 έως το 2023 ένα πλήρες πακέτο αγάπης, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν κάθε στήριξη από ειδικούς επιστήμονες αλλά και τραπεζικές διευκολύνσεις καθώς και δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για 2 χρόνια.

Η Eurobank με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις νέες οικογένειες των ακριτικών περιοχών με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων προσφέροντας στις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2023, όλα τα είδη που θα χρειαστούν για τις ανάγκες των βρεφών, τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους.

Συγκεκριμένα οι ακριτικές περιοχές, όπου νέοι γονείς, έλαβαν την στήριξη είναι: η Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, η Κομοτηνή, η Κω, η Λέρος, η Λήμνος, η Νίσυρος, το Καστελλόριζο, η Κάσος,  οι Φούρνοι, οι Λειψοί, η Αστυπάλαια, ο Άγιος Ευστράτιος, η Σαμοθράκη, η Κάρπαθος,  τα Ψαρά, η Χάλκη, η Κάλυμνος, η Μυτιλήνη, η Καλλονή Λέσβου, η Σάμος, και οι Οινούσσες.

Ο κ. Δήμτσας υπογράμμισε:  «το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας  αποτελεί προτεραιότητα της Εκκλησίας και της EUROBANK. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε, την δημιουργία και νέων πρωτοβουλιών ή την ανάπτυξη  των ήδη υπαρχουσών, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμβέλεια της κοινωφελούς μας δράσης προς όφελος των παιδιών. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο  Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK Α.Ε., κ. Φωκίων Καραβίας , έχουν θέσει ως προτεραιότητα την στήριξη των ακριτικών περιοχών και την ανάδειξη του κορυφαίου προβλήματος της χώρας μας που είναι η υπογεννητικότητα. Οι ακρίτες μας είναι οι πνεύμονες της χώρας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτριος Διακομιχάλης ευχαρίστησε την  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την EUROBANK, χαρακτήρισε πρωτοποριακό και ουσιαστικό το πρόγραμμα και αναφέρθηκε στην ανάγκη τα ακριτικά νησιά να αποτελέσουν πρωταρχική προτεραιότητα υλοποίησης τέτοιων ενεργειών με σκοπό να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες που παρέχουν σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας».