Beiersdorf Hellas: Στήριξη των εργαζομένων της μέσω ανανεωμένου προγράμματος παροχών

0
3

Η Beiersdorf Hellas ανακοινώνει μια σταθερά ανοδική πορεία όσον αφορά τις παροχές και τις εργασιακές συνθήκες που εξασφαλίζει στους εργαζομένους της. Όπως δήλωσε ο κ. Πουλόπουλος, Country Manager της Beiersdorf Hellas, «η εταιρεία μας πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της: Φροντίδα, Τόλμη, Εμπιστοσύνη και Απλότητα σημειώνει μια σταθερά ανοδική πορεία όσον αφορά τις παροχές και τις εργασιακές συνθήκες που εξασφαλίζει στους εργαζομένους της. Οι αξίες αυτές λειτουργούν σαν μια αλυσίδα και συνδιαμορφώνουν την κουλτούρα μας, παίρνοντας μορφή στην καθημερινό μας εργασιακό περιβάλλον».

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μέσα από τις αξίες και τη φιλοσοφία της Beiersdorf Hellas αναδύεται μια βαθιά εταιρική κουλτούρα με επίκεντρό της τον εργαζόμενο, την ευημερία του στο εργασιακό περιβάλλον και τη συνεχή εξέλιξή του.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η εταιρεία δηλώνει έμπρακτα την αφοσίωσή της στους υπαλλήλους της με την προώθηση και εδραίωση ενός κλίματος ανοιχτής επικοινωνίας και διάδρασης, το οποίο διατηρεί και ενισχύει διαρκώς, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας που οι ανάγκες των εργαζομένων της είναι πιο επιτακτικές από ποτέ.

Με αστείρευτη διάθεση  για αναβάθμιση και συνεχή εξέλιξη των εργασιακών συνθηκών, η Beiersdorf Hellas εναρμονίζεται με τις σύγχρονες εργασιακές τάσεις προχωρώντας στην εφαρμογή μιας ανανεωμένης σειρά παροχών για τους εργαζομένους της.

Η ιατρική κάλυψη, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, τα bonus και οι διατακτικές, συναποτελούν τις γενικές και θεμελιώδεις παροχές της εταιρείας. Ωστόσο, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ευημερία  των εργαζομένων της, καθώς και τις εξελίξεις όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον, η Beiersdorf Hellas εξασφαλίζει μια σειρά παροχών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων της για well-being, work-life balance, καθώς και work flexibility.

Όσον αφορά τον πυλώνα του well-being, πρόκειται για μια σειρά παροχών που αποσκοπούν στη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον της εταιρείας προς τους υπαλλήλους της, πάνω απ’ όλα ως ανθρώπους. Οι συγκεκριμένες παροχές συνοψίζονται σε συνδρομή σε γυμναστήριο, συνεδρίες μασάζ, δωρεάν συνεδρίες σε διατροφολόγο και πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης Employee Assistant Program, διαθέσιμο τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Η εξασφάλιση ισορροπίας μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας λήφθηκε σοβαρά υπόψη από την εταιρεία, ως μια παράμετρος που συνδράμει στην ψυχική υγεία των εργαζομένων της και για την οποία δεσμεύτηκε να λάβει ριζικά μέτρα. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει Early Fridays με το ωράριο να τελειώνει στις 15:00, κάθε Παρασκευή, όλου του χρόνου και κάθε μέρα στη διάρκεια του Αυγούστου, παρέχει επιπλέον μέρες άδειας σε νέους γονείς, καθώς και εκπτώσεις για αγορά προϊόντων Beiersdorf, τριμηνιαία πακέτα προσωπικού και εταιρικό παρκινγκ.

Παράλληλα, η Beiersdorf Hellas κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά το work flexibility υιοθετώντας ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, με πολλαπλά οφέλη τόσο για την εταιρεία όσο και για τους εργαζομένους της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξασφαλίζεται εργασιακή ευελιξία  χωρίς η δια ζώσης εργασία να χάνει την υπόστασή της ως κεντρική παράμετρος στην εταιρική φιλοσοφία, αντιθέτως εξελίσσεται και αποκτά νέο ανανεωμένο χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στον πλήρη εκσυγχρονισμό των γραφείων της εξασφαλίζοντας ένα ευχάριστο και πλήρως εξοπλισμένο περιβάλλον εργασίας με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους εργασίας που λειτουργούν ταυτόχρονα σαν ένα μέρος συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών.

Επιπλέον, η εταιρεία εξασφαλίζει ένα περιβάλλον αλληλοκατανόησης, το οποίο δεν περιορίζεται στα φυσικά όρια της εταιρείας, προωθεί την ελεύθερη έκφραση και δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξή της στην διαφορετικότητα και συμπερίληψη διαθέτοντας μια ισχυρή Diversity & Inclusion ατζέντα και οργανώνοντας ενημερωτικές καμπάνιες. Στο πλαίσιο αυτό, θεσπίζει ομάδες Diversity & Inclusion, με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και κατ’ επέκταση την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων της.
Τέλος, η Beiersdorf Hellas εκφράζει ισχυρές θέσεις όσον αφορά τον τομέα της βιωσιμότητας, με ένα ιδιαίτερα ενεργό Sustainability team.

H εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα τη φροντίδα, το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, προσφέροντας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα επενδύει σε μια βιώσιμη εταιρική κουλτούρα που προάγει την εταιρική υπευθυνότητα στοχεύοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της».