Η Enel πούλησε στη Macquarie Asset Management το 50% της Enel Green Power Hellas

0
4

Συμφωνία πώλησης του 50% της Enel Green Power Hellas στην Macquarie Asset Management και την από κοινού δημιουργία μίας νέας εταιρείας κοινών συμφερόντων (joint venture) ανακοίνωσε σήμερα η μητρική Enel, με τίμημα περίπου 345 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σε συνολική αξία επιχείρησης περίπου 980 εκατ. ευρώ.

Η Enel Green Power Hellas (EGPH) διατηρεί σε λειτουργία 59 έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 482 MW αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και έξι φωτοβολταϊκά έργα υπό κατασκευή, συνολικής ισχύος 84 MW. Η EGPH αναπτύσσει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων, παράλληλα με την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε καινοτόμες λύσεις όπως η αποθήκευση και τα υβριδικά έργα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Enel Green Power και η Macquarie Asset Management πρόκειται να συνάψουν μια συμφωνία μετόχων η οποία θα προβλέπει τον από κοινού έλεγχο της EGPH.

Σκοπός η συν-διαχείριση των εν λειτουργία σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας και παράλληλα η συνέχιση της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου νέων έργων της, αυξάνοντας περαιτέρω την εγκατεστημένη ισχύ της.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία αναμένεται έως το τελευταίο τρίμηνο του 2023, βρίσκεται υπό την αίρεση ορισμένων προϋποθέσεων όπως η έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού.