Ο Κ. Μπήτρος της H.I.G. Capital Advisors LLC «φλερτάρει» με το ποσοστό Σαββίδη στον ΟΛΘ

0
3

Σοβαρό ενδιαφέρον για την εξαγορά του ποσοστού που διαθέτει ο Όμιλος Σαββίδη στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αντίστοιχη πρόθεση πώλησης, εξέφρασε ο Kωνσταντίνος Μπήτρος, διευθύνων σύμβουλος της Inventio, της εταιρείας δηλαδή που εκπροσωπεί την «H.I.G. Capital Advisors LLC».

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης, ο κ. Μπήτρος υπογράμμισε ότι η πώληση του ΟΛΘ δεν είναι μια απλή υπόθεση, καθώς απαιτούνται πολλά βήματα πριν υπάρξει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη. Και φυσικά αν υπάρξει και αντίστοιχη πρόθεση για πώληση της πλευράς Σαββίδη.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπήτρος κατέθεσε τις προθέσεις της HIG Capital Advisors LLC για τη δημιουργία κόμβων logistics στους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Βόλου.

   Η «H.I.G. Capital Advisors LLC», ως διαχειρίστρια κεφαλαίων, έχει επενδύσει συστηματικά και μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα περισσότερα από 1,350 δισ. ευρώ, και συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές αυτής, έχοντας εκπονήσει πρόγραμμα νέων επενδύσεων, με στόχο να φθάσει σε αξία ενεργητικού το 1,5 δισ. ευρώ, με επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων άνω των 350 εκατ. ευρώ.

Στο σκέλος των επενδύσεων στον κλάδο της φιλοξενίας, η «H.I.G. Capital Advisors LLC» έχει στην κατοχή της 9 ξενοδοχεία και το επόμενο διάστημα το ξενοδοχειακό της χαρτοφυλάκιο αναμένεται να αυξηθεί με την προσθήκη 3 επιπλέον μονάδων στην Κρήτη. Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα υπο εξαγορά ξενοδοχεία, ο κ. Μπήτρος σημείωσε ότι το κόστος των 3 επιπλέον ξενοδοχείων θα απαιτήσει περίπου 100 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα για τον εκσυγχρονισμό αυτών.

Στον κλάδο της φιλοξενίας η «H.I.G. Capital Advisors LLC» στοχεύει στα 6.000 δωμάτια στην Ελλάδα και σε 3.000 επιπλέον στην αγορά της Μεσογείου. Σήμερα υπό τη σκέπη της H.I.G. Capital Advisors LLC» εργάζονται 4.500 εργαζόμενοι.