Στις 17 Ιουλίου οι δεσμευτικές προσφορές για την Αττική Οδό

Στις 17 Ιουλίου αναμένεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό asset.

Παράλληλα, από το βήμα του FinForum 2023, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι, σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεων του πρωθυπουργού, το Υπερταμείο επιστρέφει στα χέρια του κράτους τον πλήρη έλεγχο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. «Το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, θα παραμείνει δημόσιο. Δεν είχαμε άλλωστε ποτέ πλάνο ιδιωτικοποίησής του» τόνισε, υποστηρίζοντας πως όσο οι δύο εταιρείες βρίσκονταν στο Υπερταμείο βελτιώθηκαν κάποιες υπηρεσίες, ενώ παρέμεινε σταθερή η τιμή του νερού.

Αναφερόμενος δε στην πορεία της ΔΕΗ, της οποίας το Υπερταμείο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι από τα όρια της κατάρρευσης, η επιχείρηση μετασχηματίστηκε και έχει πλέον πολύ καλύτερα αποτελέσματα, επενδύοντας και στο εξωτερικό.

Τέλος, είπε πως το Ταμείο θα προχωρήσει έναν κοινό διαγωνισμό για την παραχώρηση της διαχείρισης των υπόλοιπων 22 περιφερειακών αεροδρομίων.