Στρατηγικές για επαγγελματική ανέλιξη στον Δημόσιο Τομέα

0
4

Εάν εργάζεστε στον δημόσιο τομέα, υπάρχουν τρόποι για τη βελτίωση των δεξιοτήτων σας, τη δικτύωση και, συνολικά, την προσωπική και επαγγελματική σας εξέλιξη. 

Η εργασία στον δημόσιο τομέα συχνά παρουσιάζεται ως μία δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται από ρουτίνα και περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης καριέρας για τον εργαζόμενο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη, εάν κάποιος θελήσει να τις αξιοποιήσει. Ο δημόσιος τομέας προσφέρει ποικιλία θέσεων εργασίας που παρέχουν ευκαιρίες για εξειδίκευση και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Είναι σημαντικό για κάθε εργαζόμενο να έχει μία νοοτροπία που θα του επιτρέπει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να αναζητά νέες προκλήσεις. 

Αντιμετωπίστε ακόμη και τις εργασίες ρουτίνας με δημιουργική σκέψη

Αν κάποια από τα κομμάτια της δουλειάς σας μπορεί να σας φαίνονται μονότονα, η προσέγγισή σας σε αυτά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι σημαντικό το να είστε ανοιχτοί στο να αναζητάτε νέες προκλήσεις και να προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να επαναπροσδιορίσετε την εργασία σας. Μπορείτε να αναλογιστείτε τρόπους για να βελτιώσετε τις διαδικασίες, να εφαρμόσετε νέες ιδέες ή να αναζητήσετε εναλλακτικές προσεγγίσεις στη δουλειά σας. Αναλύστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και προσπαθήστε να βρείτε καινοτόμες λύσεις γι’ αυτά. Αξιοποιήστε την κριτική σκέψη για να ανακαλύψετε τις αδυναμίες σας και δείτε κάθε πρόκληση ως ευκαιρία για ανάπτυξη. Εάν έχετε τη διάθεση, μπορείτε να επηρεάσετε το περιβάλλον σας και να δημιουργήσετε αλλαγές που θα έχουν θετική επίδραση στην εργασία σας αλλά και στους γύρω σας.

Εντοπίστε και εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες ανάπτυξης

Ένας σημαντικός παράγοντας για την επαγγελματική σας εξέλιξη είναι η διάθεσή σας να αναζητήσετε ευκαιρίες που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να αποκτήσετε νέες δεξιότητες και γνώσεις. Πολλοί δημόσιοι οργανισμοί παρέχουν ευκαιρίες για συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης, σεμινάρια και εργαστήρια που στόχο έχουν να ενισχύσουν τις ικανότητές σας. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τέτοιες ευκαιρίες και να αξιοποιείτε τους διαθέσιμους πόρους για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Μέσω της συμμετοχής σας σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, μπορείτε να επεκτείνετε την τεχνογνωσία σας και να αναπτύξετε τον εαυτό σας επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. 

Δημιουργήστε διασυνδέσεις με επαγγελματίες του χώρου σας

Μια αποτελεσματική προσέγγιση για την προώθηση της σταδιοδρομίας σας είναι η δικτύωση με άτομα που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο με εσάς. Η δημιουργία σχέσεων με συναδέλφους και επαγγελματίες που ασχολούνται με συναφείς τομείς μπορεί να σας προσφέρει πολύτιμες γνώσεις, καθοδήγηση και πιθανές ευκαιρίες για το μέλλον. Συμμετέχοντας σε συνέδρια, επαγγελματικές ενώσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης, μπορείτε να επεκτείνετε το επαγγελματικό δίκτυό σας και να επικοινωνήσετε με ανθρώπους με τους οποίους μπορείτε να ανταλλάξετε ιδέες και εμπειρίες, αλλά και να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε καινοτόμες ιδέες και να έχετε ευκαιρίες για μελλοντική εξέλιξη και νέες συνεργασίες.

Αξιοποιήστε τον εθελοντισμό

Ο εθελοντισμός αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας στον δημόσιο τομέα. Η συμμετοχή σε εθελοντικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον τομέα εργασίας σας όχι μόνο φέρνει οφέλη στην κοινότητα, αλλά μπορεί να σας παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για την απόκτηση νέων εμπειριών και δεξιοτήτων. Ο εθελοντισμός αποτελεί ένδειξη δέσμευσης για την κοινωνική ευθύνη, καθιστώντας σας πρότυπο για άλλους, ωστόσο οι εμπειρίες που αποκτάτε με τέτοιες δράσεις μπορούν, παράλληλα, να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε και να ανοίξετε νέες πόρτες σε ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Διαχειριστείτε σωστά τα οικονομικά σας

Η σωστή διαχείριση των οικονομικών σας μπορεί να σας βοηθήσει στο να αισθάνεστε ήρεμοι, ώστε να εστιάσετε στην επαγγελματική σας ανέλιξη. Είναι σημαντικό να έχετε τους κατάλληλους συμβούλους και να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με την τράπεζά σας, ώστε να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που μπορούν να σας δώσουν κατευθύνσεις στα οικονομικά σας. Οι τράπεζες προσφέρουν μοναδικά προνόμια, εκπτώσεις και προγράμματα που μπορούν να υποστηρίξουν περαιτέρω τις προσπάθειές σας.

Για εσάς που δουλεύετε στο Δημόσιο, η Eurobank σχεδίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Μισθοδοσία Προνόμιο, με στόχο να έχετε πραγματικό όφελος στις καθημερινές συναλλαγές σας. Για να μεταφέρετε τη μισθοδοσία σας στην Eurobank, εφόσον είστε πελάτης και έχετε κωδικούς e-Banking, επιλέγετε τον Καθημερινό λογαριασμό Plus μέσα από το e-Banking σας ή το Eurobank Mobile App. Εάν δεν είστε πελάτης, μπορείτε να κατεβάσετε το Eurobank Mobile App και να ανοίξετε Καθημερινό λογαριασμό Plus με την υπηρεσία Digital Customer Onboarding, όποια στιγμή θέλετε. Φυσικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τις δυνατότητες που σας προσφέρει το Europhone Banking για περισσότερη ευκολία.

Έτσι, με την καταβολή του μισθού σας αποκτάτε προνομιακό επιτόκιο για τα πρώτα 1.000€ στον λογαριασμό σας και δυνατότητα υπερανάληψης. Επιπρόσθετα, κάνετε καθημερινές αγορές με χρεωστική κάρτα και αποκτάτε πιστωτική κάρτα με μειωμένο επιτόκιο και δωρεάν συνδρομή για έναν χρόνο. Η χρεωστική ή πιστωτική κάρτα σας συμμετέχει στο πρόγραμμα €πιστροφή, μέσω του οποίου κερδίζετε ευρώ και τα εξαργυρώνετε σε επόμενες αγορές. Παράλληλα, εξασφαλίζετε χρηματοδότηση με μειωμένο επιτόκιο στα δάνεια για τις προσωπικές και καταναλωτικές ανάγκες σας και στο στεγαστικό δάνειο και έχετε έκπτωση στα ασφάλιστρα που καταβάλλετε για το αυτοκίνητό σας και για τις καλύψεις που επιλέγετε για το σπίτι σας. Παράλληλα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα από τα πακέτα του Μy Advantage Banking που σας εξασφαλίζουν όφελος, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, καθώς και προνόμια σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας, ειδών σπιτιού, τουρισμού κ.λπ.