Χατζηδάκης: Η Ελλάδα στις 7 χώρες με πλήρως εναρμονισμένο προϋπολογισμό στις κατευθύνσεις της ΕΕ

0
4

Με πίνακα της Κομισιόν, που δείχνει ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης στην κριτική αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό.

«Κατά σύμπτωση, άμεση απάντηση από την Κομισιόν στη βεβιασμένη και παντελώς άδικη κριτική της αντιπολίτευσης για τον Προϋπολογισμό. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 7 χώρες της Ευρωζώνης που το προσχέδιο του Προϋπολογισμού τους ανταποκρίνεται πλήρως στις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τόνισε σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών.

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη

«Ο καθένας έχει φυσικά το δικαίωμα να λέει αυτό που νομίζει, οι τόσο μεγάλες όμως υπερβολές δεν βλάπτουν εμάς, αλλά αυτόν που τις λέει! Η ελληνική οικονομία ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά!», πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, που δημοσιεύει τον πίνακα, η Γαλλία κινδυνεύει να παραβιάσει τις δημοσιονομικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Γερμανία και η Ιταλία δεν φαίνεται να συμμορφώνονται πλήρως, σύμφωνα με την κριτική που ασκούν αξιωματούχοι των Βρυξελλών στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ.

Η Επιτροπή είπε στη γαλλική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ανταποκριθεί στις δημοσιονομικές συστάσεις της ΕΕ για το επόμενο έτος, οι οποίες περιλαμβάνουν τον έλεγχο της αύξησης των καθαρών δαπανών και τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων στήριξης της ενέργειας.

Το Βέλγιο, η Φινλανδία και η Κροατία βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με τη Γαλλία, ενώ η Αυστρία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Σλοβακία βρίσκονται στην ίδια ομάδα με την Ιταλία και τη Γερμανία.