Χατζηδάκης: Θετική εξέλιξη για οικονομία και τραπεζικό σύστημα η επιτυχής ολοκλήρωση πώλησης του 22% της Εθνικής

Την ικανοποιήση του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατείχε το ΤΧΣ εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή το βιβλίο της Εθνικής Τράπεζας για τη διάθεση του 22% των μετοχών που κατείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σημείωσε υπερκάλυψη 8,04 φορές. Η τιμή διάθεσης ορίζεται στα 5,30 ευρώ – το χθεσινό χαμηλό όριο που είχε ορίσει το ΤΧΣ.

Η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη
«Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας διάθεσης του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας σε ξένους και Έλληνες επενδυτές, με πολύ μεγάλη υπερκάλυψη της προσφοράς εκ μέρους των επενδυτών, είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Εθνική και το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Είναι όμως και μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια άλλων πρόσφατων θετικών εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα, των αλλεπάλληλων αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες καθώς και αντίστοιχων θετικών αξιολογήσεων για τη χώρα από διεθνείς οργανισμούς».

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεισέφερε η προετοιμασία, η οργάνωση και η υλοποίηση της δημόσιας προσφοράς από την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την οποία θέλω να ευχαριστήσω.

Είναι ενδεικτικό ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή ήταν η πιο επιτυχημένη την τελευταία τριετία στην ΕΕ ως προς τη ζήτηση που εκδηλώθηκε και την ελαχιστοποίηση της έκπτωσης στην τιμή διάθεσης.

Είναι πηγή αισιοδοξίας για το τραπεζικό μας σύστημα και την ελληνική οικονομία».