Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις 1.264,35 μονάδες με οριακή πτώση 0,08% ο Γενικός Δείκτης

0
3

Στις 1.264,35 μονάδες με οριακή πτώση 0,08% κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 10:45.

H κίνηση κατά το άνοιγμα είναι υποτονική με τον τζίρο να ανέρχεται στα 4,29 εκατ. ευρώ

Οι τίτλοι
Από τις τράπεζες ξεχωρίζει στο άνοιγμα η μετοχή της Optima Bank με άνοδο 1,02% στα 7,94 ευρώ.

Η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς κινούνται επίσης ανοδικά κατά 0,55% και 0,38%, στα 1,5585 και 3,158 ευρώ αντίστοιχα.

Αντίθετα, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί 0,004% στα 6,07 ευρώ, ενώ η μετοχή της Eurobank παραμένει αμετάβλητη στα 1,66 ευρώ.

To roadshow
Ένα σημαντικό ραντεβού δίνει η ελληνική οικονομία, οι ελληνικές τράπεζες, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες με τα 100 ισχυρά funds του πλανήτη που διαχειρίζονται περίπου 30 τρισ. δολάρια και με περισσότερους από 200 διαχειριστές.

Το ραντεβού πραγματοποιείται στο Λονδίνο την Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 τρέχοντος, στο πλαίσιο του 2ου ελληνικού επενδυτικού συνεδρίου που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χ.Α.

Εν τω μεταξύ, το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν επενδυτές υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο επενδυτικό συνέδριο στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι το ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνεται και ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικά ξένα κεφάλαια και σημαντικά ξένα επενδυτικά κεφάλαια ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της επιτυχίας μας.

Επιτρέψτε μου επίσης να χαιρετίσω την ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων που είναι παρούσες στη σημερινή συνάντηση, διότι θεωρώ ότι είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται μόνο για μια κυβερνητική επιτυχία, αλλά και για μια επιχειρηματική επιτυχία.

Με χαροποιεί το γεγονός ότι οι ελληνικές εταιρείες υιοθετούν επίσης το όραμά μας να επενδύσουν περισσότερο στη χώρα, να επενδύσουν περισσότερο στο ελληνικό ταλέντο και να επεκτείνουν την παρουσία τους στο εξωτερικό».