Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά την περίοδο των Χριστουγέννων – Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά

0
3

Το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων τίθεται σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα την Τρίτη (12/12), με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά τις καθημερινές από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ με εξαίρεση το Σάββατο που κλείνουν μία ώρα νωρίτερα. Επίσης, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο.

Με αφορμή την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο ξεκινά και στα στολισμένα καταστήματα στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες περιμένουν τους καταναλωτές, με ράφια γεμάτα προϊόντα και εξαιρετικές τιμές.
Ας ευχηθούμε οι Άγιες μέρες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες και να υποδεχθούμε το νέο έτος με χαμόγελο και αισιοδοξία».

Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων έχει ως εξής:

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για ψώνια την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου. Οι δύο παραμονές (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) που πέφτουν φέτος ημέρα Κυριακή και θα είναι επίσης ανοιχτά τα καταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τις Κυριακές είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, όμως, την παραμονή 31 Δεκεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις
Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024. Τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, στις 14 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ..

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη κάθε Φεβρουαρίου.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο ειδικά στις εκπτωτικές περιόδους σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Όμως, στις εορταστικές περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανοίγουν κανονικά.