Οι συναντήσεις Μητσοτάκη στο Λονδίνο: Θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

0
3

Επαφές με επενδυτές θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ξεχωρίζει η παρουσία του στο συνέδριο «Greek Investment Conference», που διοργανώνουν από κοινού το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Το συνέδριο της Morgan Stanley
Στο συνέδριο, που διεξάγεται το διήμερο 27-28 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει τον λόγο στους επενδυτές που θα παρευρεθούν, ενώ θα έχει και μια ανοιχτή συζήτηση με τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley.

To συνέδριο διεξάγεται με τη συνεργασία των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών και δη των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς.

Οι άξονες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ειδική αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 2019, εστιάζοντας στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται σε βάθος οκταετίας.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει και για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τη νέα σελίδα που ανοίγεται για την Ελλάδα. Η επενδυτική βαθμίδα αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για νέα κεφάλαια στη χώρα μας, κι αυτό είναι κάτι στο οποίο θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός απευθύνοντας πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, η οποία μετά από σχεδόν 15 χρόνια δεν είναι ο παρίας της ΕΕ αλλά ένας ομότιμος εταίρος.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει αναφορά και στην αποεπένδυση του Ελληνικού Δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας, αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του τραπεζικού κλάδου ειδικότερα.

«Ανακτήσαμε επιτέλους την επενδυτική βαθμίδα, πουλήσαμε τις μετοχές από τις τράπεζες, στο Χρηματιστήριο, σε εξαιρετικές αποτιμήσεις, η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς πολύ γρηγορότερους από αυτούς του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Άρα, έχουμε μπει πια σε έναν ενάρετο κύκλο. Η πρόκληση είναι να τον συνεχίσουμε, να τον διευρύνουμε, να τον εδραιώσουμε, και η επίδραση τελικά από αυτόν τον ενάρετο κύκλο να μπορέσει να διαχυθεί σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Και κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να γνωρίζουν ότι τελικά μπορεί να έχει ένα μέρισμα από αυτή τη νέα δυναμική ανάπτυξη», ανέφερε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Λονδίνο σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ, δίνοντας τον τόνο για το πού θα κινηθεί στο διήμερο επενδυτικό συνέδριο τη Δευτέρα και την Τρίτη 27 και 28 Νοεμβρίου.

Oι εισηγμένες που συμμετέχουν στο συνέδριο
Οι εισηγμένες που συμμετέχουν στο roadshow του Χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley στο Λονδίνο είναι οι εξής: ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha, ΕΧΑΕ, EYΔΑΠ, Αustrian Card, Autohellas, Cenergy, Coca-Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, HelleniQ Energy, Ideal, Intrakat, Intralot, Lamda, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Noval, Optima, Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Σαράντης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τιτάν και Βιοχάλκο, ενώ θα συμμετέχει και η Τράπεζα Κύπρου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Α. Πατέλης, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών: Π. Μυλωνάς (διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής), Χρ. Μεγάλου (διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Financial Holdings), Φ. Καραβίας (διευθύνων σύμβουλος της Eurobank) και Β. Ψάλτης (διευθύνων σύμβουλος Alpha Services and Holdings). Οι τράπεζες αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των διαχειριστών, ενώ υψηλά θα είναι και το ενδιαφέρον για την Ενέργεια.

Επίσης, στο Λονδίνο θα ταξιδέψουν και οι κ. Ε. Μυτιληναίος, Π. Τζαννετάκης (CEO της Motor Oil), Κ. Μαύρος (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και Α. Εξάρχου (CEO της Ιντρακάτ).