«Πάρτι» των τραπεζών στο Χρηματιστήριο με «μπροστάρη» την Εθνική -Πάνω από τις 1.250 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

0
3

Στις 1.253,68 μονάδες έχει σκαρφαλώσει» ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 14:30, σημειώνοντας άνοδο 1,15%.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα το χρηματιστήριο έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 1.250 μονάδων με «μπροστάρη» την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που επιδίδεται σε ράλι +4,22% ξεπερνώντας τα 6 ευρώ.

Τραπεζικό «πάρτι»
Επιπλέον, οι τραπεζικές μετοχές στο σύνολο τους σημειώνουν άνοδο.

Ξεχωρίζουν η Eurobank με +3,06%, η Τράπεζα Πειραιώς με +2,745 και η Alpha Bank με 2,69%.

Η πώληση του 22% του ΤΧΣ
Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση ποσοστού 22% από το σύνολο των μετοχών (40,39%) που κατείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Εθνική Τράπεζα, μέσω Δημόσιας Προσφοράς σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, έναντι συνολικού τιμήματος 1,067 δις Ευρώ.

Εν τω μεταξύ το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε 8,04 φορές και η τιμή πώλησης «έκλεισε» στα 5,30 ευρώ.

Η πιο πετυχημένη συναλλαγή στην ΕΕ
Την ικανοποιήση του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατείχε το ΤΧΣ εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας διάθεσης του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας σε ξένους και Έλληνες επενδυτές, με πολύ μεγάλη υπερκάλυψη της προσφοράς εκ μέρους των επενδυτών, είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Εθνική και το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Είναι όμως και μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια άλλων πρόσφατων θετικών εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα, των αλλεπάλληλων αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες καθώς και αντίστοιχων θετικών αξιολογήσεων για τη χώρα από διεθνείς οργανισμούς».

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνεισέφερε η προετοιμασία, η οργάνωση και η υλοποίηση της δημόσιας προσφοράς από την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την οποία θέλω να ευχαριστήσω.

Είναι ενδεικτικό ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή ήταν η πιο επιτυχημένη την τελευταία τριετία στην ΕΕ ως προς τη ζήτηση που εκδηλώθηκε και την ελαχιστοποίηση της έκπτωσης στην τιμή διάθεσης», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.