Σκρέκας: Δεν καταργούμε τις προσφορές -Πλησιάζουν τα 900 τα προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής

0
3

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην καταργήσει τις προσφορές στα ράφια αλλά να εντείνει περαιτέρω τους ελέγχους εξέφρασε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε επίσης ότι τα προϊόντα με «Μόνιμη Μείωση Τιμής» έχουν φτάσει τα 890.

Μάχη με την ακρίβεια μέχρις εσχάτων
Ο Υπουργός Ανάπτυξης αφού πρώτα ανέφερε ότι το πρόβλημα με τις υψηλές τιμές είναι πανευρωπαϊκό, έδωσε τον τόνο για το πώς θα συνεχιστεί η μάχη της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια συνεχίζονται, ειδικά τώρα που το κόστος των πρώτων υλών έχει μειωθεί και το ένδεχόμενο για να έχουμε φαινόμενα πληθωρισμού απληστίας είναι μεγαλύτερο.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ήδη η πρώτη πολυεθνική που της είχε επιβληθεί πρόστιμο έχει μειώσει τις τιμές στα προϊόντα που πωλούνταν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το επιτρεπόμενο. Τα πρόστιμα έχουν φτάσει συνολικά στα 8 εκατ. και έχουν εισπραχθεί ή βεβαιωθεί προς είπραξη τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Μόνιμη Μείωση Τιμής και προσφορές
Ο κ. Σκρέκας μίλησε και για την πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», επισημαίνοντας ότι μέχρι χθες τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία είχαν φθάσει τα 890.

Τέλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να καταργήσει τις προσφορές, απλά θα εντείνει τους ελέγχους για να διαπιστώσει αν εφαρμόζονται σωστά και προς όφελος των καταναλωτών, αναφέροντας μάλιστα τους χιλιάδες ελέγχους που πραγματοποιεί η ΔΙΜΕΑ τόσο πριν όσο και μετά το πέρας της Black Friday για να διαπιστώσει κατά πόσο οι προσφορές είναι πραγματικές.