Σταϊκούρας: Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πάμε σε μία ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, είπε σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπάρχει μία συνεκτική οικονομική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Αυτή οδήγησε τη χώρα σε διαδοχικές αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και σε μία συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κάθε χρόνο, εξαιτίας των συντηρητικών εκτιμήσεων, δημοσιονομικός χώρος ώστε η κυβέρνηση, με τις προτεραιότητες που θέτει ο Πρωθυπουργός, να μπορέσει να βοηθάει τα πιο ευάλωτα οικονομικά στρώματα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας για παρέμβαση 350 εκατ. ευρώ

«Έχουμε μόνιμες παρεμβάσεις, μόνιμες αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μόνιμες αυξήσεις του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Και σε αυτές τις μόνιμες αυξήσεις, προστίθεται παρέμβαση 350 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των ευάλωτων νοικοκυριών», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στις συγκοινωνίες, επισήμανε ότι συνεχίζεται και επιταχύνεται ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και περιλαμβάνει 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη. «Προσδοκούμε μέχρι το τέλος του 2024 ή αρχές του 2025 να έχουμε άλλα 300 καινούρια λεωφορεία φυσικού αερίου μόνο για την Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξεκινήσαμε διαγωνισμό για επιπλέον 650 καινούρια λεωφορεία μέχρι το τέλος της τετραετίας, προκειμένου να έχουμε έναν καινούριο στόλο, συνολικά στη χώρα, 1300 λεωφορείων. Πάμε σε μία ανανέωση του στόλου που σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Μέχρι τον Απρίλιο του 2024 θα έχουμε τα 250 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.