Έτοιμα τα Καλάθια Χριστουγέννων και Αϊ Βασίλη – Στις 12 Δεκεμβρίου αρχίζει το εορταστικό ωράριο

0
4

Η αγορά φορά τα γιορτινά της και οι καταναλωτές σπεύδουν στα καταστήματα για να προμηθευτούν τα είδη πρώτης ανάγκης για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και τα δώρα για συγγενείς και φίλους, μικρούς και μεγάλους.

Στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του νοικοκυριού» μετατρέπεται από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου σε «Καλάθι των Χριστουγέννων» και θα μείνει μέχρι την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο αυτό, προστίθενται έξι είδη – γαλοπούλα, αρνί, κατσίκι, βασιλόπιτα (τσουρέκι), σοκολάτα και τσουρέκι- που αγοράζουν οι περισσότεροι καταναλωτές για το γιορτινό τραπέζι. Δίπλα δηλαδή στο χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας που ήδη υπάρχουν στο καλάθι, προστίθενται η γαλοπούλα, το αρνί και το κατσίκι σε ό,τι αφορά τα κρέατα.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά και το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη», με παιχνίδια, μεταξύ άλλων, επιτραπέζια, βρεφικά παιχνίδια, λούτρινα, κούκλες παιχνίδια κατασκευών κ,ά

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συζητήσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα με τους εκπροσώπους της αγοράς και όπως γνωστοποίησε πρόσφατα, ζητήθηκε από την αγορά να μειώσει τις τιμές στο αρνί έως και 10% καθώς και να συγκρατήσει, στα περυσινά επίπεδα, τις τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλο το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών ενώ, σύντομα, θα μπορούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, άμεσα, να καταγγέλλουν παραβάσεις που εντοπίζουν μέσα από την εφαρμογή eKatanalotis.

Στη μάχη όμως κατά της ακρίβειας εκτός από το εορταστικό καλάθι οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν και τα 1.286 είδη από 100 εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «μόνιμης μείωσης τιμής».

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου ξεκινάει το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τα οποία θα είναι ανοικτά κάθε μέρα με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.