Γεωργιάδης για μείωση ανεργίας: Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα αγορά εργασίας με περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζει την ικανοποίησή του για την μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η ανεργία πέφτει σε μονοψήφιο νούμερο για πρώτη φορά από το 2009.

Τι έγραψε στο Χ

« Έσπασε το «φράγμα» του 10% το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα στο 9,6% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2023, έναντι 11,8% τον Οκτώβριο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 10,3% τον Σεπτέμβριο του 2023, υποχωρώντας κάτω από το 10% για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2009. Τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπω ότι οι κόποι μας και η δουλειά μας στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποδώσει.

Τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας, έχουν τελεσφορήσει και τα ποσοστά της ανεργίας το αποδεικνύουν αυτό. Είμαι βέβαιος ότι η καθοδική πορεία του ποσοστού της ανεργία θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για μία νέα αγορά εργασίας με περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».