Πού κυμαίνονται οι τιμές 12 βασικών προϊόντων για κάθε νοικοκυριό λίγο πριν τα Χριστούγεννα

0
3

Με μόλις 20 ημέρες να απομένουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι τιμές βασικών αγαθών αποτελούν προτρεραίοτητα για την πλειονότητα των νοικοκυριών.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής, δίνει την δυνατοτητα στα νοικοκυριά να συγκρίνουν τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε διάφορες κατηγορίες αγαθών.

Εφαρμογή e-katanalotis
Μέσα από το gov.gr oι χρήστες επιλέγουν την κατηγορία «Πολίτης και καθημερινότητα» και στην συνέχεια την υποκατηγορία «Ενημέρωση καταναλωτών». Εναλλακτικά, μπορεί κάποιος να πληκτρολογήσει απλά e katanalotis και να συνδεθεί μέσω κινητού, υπολογιστή ή τάμπλετ.

Στην συνέχεια επιλέγοντας την κατηγορία προϊόντα οι καταναλωτές μπορούν να έχουν εικόνα της αγοράς σε πραγματικό χρόνο, συγκρίνοντας τιμές από πλήθος αγαθών.

Στο iefimerida.gr χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα και βρήκαμε τα φθηνότερα προϊόντα σε μια γκάμα που περιλαμβάνει κρεατικά, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά και ελαιόλαδο.

Λαχανικά και φρούτα
Ξεκινήσαμε την ηλεκτρονική μας περιήγηση από τα λαχανικά και βρήκαμε πατάτες ελληνικές κατηγορίας Β από 0.39 ευρώ το κιλό και στα 0,89 ευρώ το κιλό ανακαλύψαμε πατάτες ελληνικές κατηγορίας Α.

Συνεχίσαμε με τις ντομάτες και ανακαλύψαμε ντομάτες υδροπονίας ελληνικές κατηγορίας Β στα 1,43 ευρώ το κιλό και 1,58 ευρώ εγχώριες κατηγορίας Β.

Τα πορτοκάλια ποικιλίας βαλέντσια πωλούνται από 0,88 ευρώ το κιλό και τα μερλίν από 0,98 ευρώ.

Στα μήλα, την φθηνότερη τιμή της ποικιλίας στάρκιν την συναντάμε στα 1,19 ευρώ

Κρεατικά
Στην κατηγορία των κρεατικών ανακαλύψαμε μοσχάρι κάτω από 10 ευρώ το κιλό και συγκεκριμένα ελιά και σπάλα στα 9,26 και λάπα στα 9,39 ευρώ.

Το φθηνότερο κοτόπουλο πωλείται στα 2,63 ευρώ το κιλό (νωπό ελληνικό ολόκληρο), ενώ το μπούτι χοιρινό νωπό εισαγωγής το βρήκαμε στα 5,87 ευρώ το κιλό.

Ελαιόλαδο και μακαρόνια
Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, βρήκαμε ελαιόλαδο από 9,65 το λίτρο.

Τα φθηνότερα μακαρόνια σπαγγέτι νούμερο 10 τα βρήκαμε στα 0,63 ευρώ.

Γαλακτοκομικά
Τέλος, στην κατηγορία των γαλακτοκομικών, γάλα φρέσκο 1 λίτρου πωλείται 1,30 ευρώ, γιαούρτι αγελαδινό συσκευασία 220 γραμμαρίων στα 0,85 ευρώ και φέτα συσκευασμένη σε άλμη 400 γραμμαρίων την βρήκαμε στα 4,79 ευρώ.