Πού κυμαίνονται οι τιμές του «χριστουγεννιάτικου καλαθιού» -Κάτω από 9 ευρώ το αρνί

0
4

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης ώστε το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι γεμάτο αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Έπειτα από μια έρευνα αγοράς αλλά και περιήγηση στην εφαρμογή e- katanalotis για να διαπιστώσουμε κατά πόσον έχουν γίνει πράξη τα λεγόμενα του υπουργού, οι τιμές στις οποίες τα νοικοκυριά μπορούν να ψωνίσουν βασικά αγαθά ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

«Καλάθι των Χριστουγέννων»

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» έκανε πρεμιέρα στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 3 Ιανουαρίου.

Το γιορτινό καλάθι περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα:

Γαλοπούλα
Σοκολάτα
Τσουρέκι
Βασιλόπιτα (τσουρέκι)
Αρνί
Κατσίκι
Οι τιμές

Στα επίπεδα που είχε εξαγγείλει ο κ. Σκρέκας κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων που περιλαμβάνει το «Καλάθι των Χριστουγέννων».

Στα κρεατικά, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στα σούπερ μάρκετ ελληνικό αρνί από 8,90 ευρώ το κιλό, ενώ κάτω από τα 10 ευρώ ξεκινάνε οι τιμές για τα ντόπια κατσίκια.

Το κόστος της γαλοπούλας, η οποία περιλαμβάνεται στο «Καλάθι των Χριστουγέννων», είναι στα 4,85-4,90 ευρώ το κιλό (κατεψυγμένη εισαγωγής), ενώ οι τιμές στο μοσχάρι ξεκινάνε από 7,85 ευρώ το κιλό.

Στα υπόλοιπα προϊόντα, η τιμή μιας σοκολάτας 100 γραμμαρίων ξεκινάει από τα 0,63 ευρώ, τη βασιλόπιτα τσουρέκι τη βρήκαμε στα 5 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή στο απλό τσουρέκι ξεκινάει από τα 3,66 ευρώ.