Σκρέκας: Φτηνότερο ή στα περσινά επίπεδα το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων

Mε αφορμή την πρεμιέρα του «Καλαθιού των Χριστουγέννων» ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης ώστε φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι γεμάτο.

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ δήλωσε ότι ήδη οι πρώτες αλυσίδες αποστέλλουν λίστες με τιμές για το καλάθι των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε μάλιστα τις πρώτες τιμές που έχουν σταλεί από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και είναι χαμηλότερες ή στα περσινά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αρνιού είναι μειωμένη κατά 17% στα 8,9 ευρώ, η γαλοπούλα είναι μειωμένη κατά 5%, η ζάχαρη ελαφρώς μειωμένη, ενώ η τιμή της φέτας, του τσουρεκιού και της βασιλόπιτας βρίσκονται στα περσινά επίπεδα.

Μείωση τιμής
Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τα προϊόντα με μειωμένη τιμή έχουν φτάσει τα 1.286 και περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας έκανε έκκληση στους καταναλωτές ώστε να κάνουν έρευνα αγοράς μέσω του e katanalotis για να βρίσκουν τα πιο φθηνά προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών προς όφελος των νοικοκυριών.

Προσφορές
Ο κ. Σκρέκας έκανε ειδική αναφορά στους εντατικούς ελέγχους από την ΔΙΜΕΑ και την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει μια νέα νομοθετική ρύθμιση που θα εφαρμοστεί μέσα στο α’ τρίμηνο του 2024 ώστε οι προσφορές στα ράφια να μην είναι πλασματικές.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης ότι το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας έχει αρχίσει να αυξάνεται, χωρίς να έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο.

Καλάθι Άη- Βασίλη
Τέλος, ο κ. Σκρέκας μίλησε και για το «Καλάθι του Αη-Βασίλη» το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει παιχνίδια από όλες τις κατηγορίες.

Υπόχρεες είναι όλες οι εταιρείες με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ.