Σκρέκας: Συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε επιχειρηματικό επίπεδο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα και την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπεγράφησαν συνολικά 15 μνημόνια συνεργασίας.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε στην τηλεόραση της ΕΡΤ την Παρασκευή ότι συγκεκριμένα για το Υπουργείο Ανάπτυξης υπεγράφη Μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι το διμερές εμπόριο των δύο χωρών ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ ετησίως με στόχο να διπλασιαστεί και να φτάσει τα 10 δισ. ευρώ.

Συνολικά, για τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι σηματοδοτεί ένα θετικό βήμα στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Μείωση τιμών
Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι το καλάθι του νοικοκυριού παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, ενώ τα προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής έχουν φτάσει τα 1.286 από 100 διαφορετικούς προμηθευτές.

Για το καλάθι των Χριστουγέννων ο Υπουργός τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις για μείωση τιμών 1-1,5 ευρώ στις τιμές αρνιού και κατσικιού για την εορταστική περίοδο.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες δεν περιλαμβάνονται στο γιορτινό καλάθι για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. Παρόλα αυτά οικαταναλωτές μπορούν να τα προμηθεύονται σε ανταγωνιστικές τιμές είτε από τα αρτοζαχαροπλαστεία είτε από αλυσίδες σούπερ μάρκετ.