Κρυπτονομίσματα: «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για αμοιβαία κεφάλαια σε bitcoin

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών ενέκρινε τα πρώτα εισηγμένα στις ΗΠΑ διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) που παρακολουθούν το bitcoin, σε μια ιστορική στιγμή για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο και την ευρύτερη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Η ανακοίνωση ήρθε στο τέλος ενός ταραχώδους 24ωρου για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, κατά την διάρκεια του οποίου ένα tweet που εστάλη από τον λογαριασμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωνε την έγκριση των πολυαναμενόμενων ETF την Τρίτη, οδηγώντας την τιμή του bitcoin σε άνοδοπάνω από 1.000 δολάρια. Λίγο αργότερα, η SEC δήλωσε ότι ο λογαριασμός της είχε παραβιαστε” και ότι το tweet ήταν μη εξουσιοδοτημένο.

Μέχρι την Τετάρτη, ωστόσο, η SEC είχε εγκρίνει τα ETFs – αυτή τη φορά πραγματικά – προσθέτοντας ότι παραμένει επιφυλακτική απέναντι στα κρυπτονομίσματα.

Τι εγκρίθηκε
Η SEC έδωσε το «πράσινο φως» σε 11 διαπραγματεύσιμα σε bitcoin αμοιβαία κεφάλαια (ETF) στις ΗΠΑ, ανοίγοντας την πόρτα των κρυπτονομισμάτων σε πολλούς νέους επενδυτές, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ένα ETF είναι ένας εύκολος τρόπος να επενδύσει κανείς σε περιουσιακά στοιχεία ή σε μια ομάδα περιουσιακών στοιχείων χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει άμεσα τα ίδια τα περιουσιακά στοιχεία.

Για παράδειγμα, το SPDR Gold Shares ETF επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επενδύσει σε χρυσό χωρίς να χρειάζεται να βρει ένα μέρος για να αποθηκεύσει μια ράβδο ή να την προστατεύσει.

Επιπλέον, τα ETF μπορούν επίσης να διαπραγματεύονται εύκολα στις χρηματαγορές.