Reuters: Τον Φεβρουάριο η εισαγωγή του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

0
3

Τον Φεβρουάριο προγραμματίζει η Ελλάδα την εισαγωγή του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω δημόσιας προσφοράς, σύμφωνα με πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείουReuters.

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters είναι η εκχώρηση του 30% των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Tον Φεβρουάριο η εισαγωγή στο ΧΑ
Μια προηγούμενη προσπάθεια πώλησης του μεριδίου σε ιδιώτες επενδυτές την περίοδο 2018-2020 τερματίστηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) που κατέχει ένα επιπλέον 25%, θα διατηρήσει την συμμετοχή της στο αεροδρόμιο που  διακίνησε περισσότερους από 26 εκατομμύρια επιβάτες, κυρίως τουρίστες, πέρυσι, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 25%.

Η δημόσια εγγραφή για το 19% του αεροδρομίου και η εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου, δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Ένα επιπλέον ποσοστό 1% θα πουληθεί στην οικογένεια Κοπελούζου, η οποία κατέχει το 5% του αεροδρομίου, δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ στο Reuters.

Οι πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων ήταν ο βασικός πυλώνας των τριών διεθνών προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας ύψους περίπου 260 δισ. ευρώ την περίοδο 2010-2018.