Σκρέκας: Kατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για την ακρίβεια – Σε άμεση ισχύ το μέτρο για τις προωθητικές ενέργειες

0
4

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την ακρίβεια, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Το νομοσχέδιο σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, πιθανότατα να ψηφιστεί και σήμερα και έχει ώς στόχο την στήριξη των καταναλωτών.

Αμεσα η εφαρμογή του μέτρου για τις προωθητικές ενέργειες
Στόχος της κυβέρνησης η καταπολέμηση της ακρίβειας και η στήριξη των νοικοκυριών μέσω των νέων μέτρων, επεσήμανε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm.

Από τη 10η Ιανουαρίου 2024, για τα καταναλωτικά προϊόντα των επιχειρήσεων για τα οποία ανακοινώνεται αύξηση τιμής, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε τιροωθητική ενέργεια κατά τη διάθεσή τους στους καταναλωτές για τρεις μήνες από την ημερομηνία κατά την οποία εφαρμόζεται η αύξηση τιμής.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν οι τιμές των προϊόντων που αφορά το νέο νομοσχέδιο, τόσο πριν όσο και μετά της εφαρμογή του, για να γνωρίζουν οι καταναλωτές πόσο μειώθηκαν οι τιμές και ποιες εταιρείες έκαναν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

To e-katanalotis
Επιπλέον, ο υπουργός απευθυνόμενος στα νοικοκυριά, συνέστησε να χρησιμοποιούν το εργαλείο του e-katanalotis, όπου για παράδειγμα σήμερα μπορούν να βρουν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στα 10,40 ευρώ, καλώντας τους να δοκιμάσουν και φθηνότερα ελληνικά προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο όπως επεσήμανε θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές και επώνυμες αλυσίδες, λόγω ανταγωνισμού.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε επίσης, ότι το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Τέλος, τόνισε ότι εκτός από τον πληθωρισμό απληστίας υτπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ωθούν τις τιμές προς τα πάνω, όπως για πράδειγμα η κρίση στη Μ. Ανατολή, σημειώνοντας ότι η μάχη κατά της ακρίβειας θα συνεχιστεί.