Η πτώση για τον χρυσό συνεχίζεται – Κάτω από τα 2.000 δολάρια

0
3

Ο χρυσός «φλερτάρει» με το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών κοντά στα 1.990 δολάρια νωρίς την Τετάρτη, εξαιτίας του απότομου sell-off (μαζικές ρευστοποιήσεις) της προηγούμενης ημέρας. Συγκεκριμένα, διαπραγματεύεται στα 1.991,88 δολάρια, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,02%.

Το ράλι του δολαρίου ΗΠΑ διακόπηκε, επιτρέποντας στην τιμή του χρυσού να πάρει μια «βαθιά ανάσα».

Η τιμή του χρυσού κατάφερε να κλείσει την Τρίτη πάνω από τον Απλό Κινητό Μέσο Όρο (SMA) των 100 ημερών στα 1.993 δολάρια.

Ωστόσο, άνοιξε την Τετάρτη κάτω από αυτό το επίπεδο, διατηρώντας τις ελπίδες των πωλητών.

Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διορθωτική άνοδος της τιμής του χρυσού θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια καλή ευκαιρία πώλησης για τους πωλητές χρυσού βραχυπρόθεσμα.

Βασικό επίπεδο στήριξης
Βασικό επίπεδα στήριξης θεωρείται τώρα το χαμηλό της 13ης Δεκεμβρίου στα 1.973 δολάρια. Μια διαρκής κίνηση κάτω από αυτό το όριο θα θέσει σε κίνδυνο το ψυχολογικό επίπεδο των 1.950 δολαρίων.

Αντίθετα, εάν η τιμή του χρυσού καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο των 1.993 δολαρίων, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια νέα άνοδος στη ζώνη των 2.020 δολαρίων.

Σε πρώτη φάση η τιμή του χρυσού πρέπει να βρει ένα ισχυρό στήριγμα πάνω από το φράγμα των 2.000 δολαρίων για άλλη μια φορά, επισημαίνει η ιστοσελίδα FX Street.