Κοντά σε συμφωνία Ουκρανία – ΔΝΤ για εκταμίευση 890 εκατ. δολαρίων

0
4

Οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαπραγματεύονται με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Βαρσοβία της Πολωνίας αυτή την εβδομάδα σχετικά με μια πιθανή εκταμίευση 890 εκατομμυρίων δολαρίων από το δάνειο των 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας, σύμφωνα με το Reuters.

Η κίνηση για τα νέα κεφάλαια του ΔΝΤ έρχεται την ώρα που η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ συνεχίζει να καθυστερεί περίπου 61 δισεκατομμύρια δολάρια για την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η Γερουσία σε διακομματική ψηφοφορία νωρίτερα αυτό το μήνα ενέκρινε ένα πακέτο βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει κονδύλια για την Ουκρανία, αλλά το μέτρο έχει κολλήσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι με οριακή διαφορά 219-212.

Μέσα στον Μάρτιο η τελική έγκριση
H τελική έγκριση για το πακέτο των 890 εκατ. του ΔΝΤ είναι πιθανή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Επιπλέον, και το Bloomberg ανέφερε ότι το ΔΝΤ ήταν κοντά σε συμφωνία για νέα εκταμίευση 900 εκατ. δολαρίων.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα στελεχών του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Γκάβιν Γκρέι, βρισκόταν στη Βαρσοβία για να πραγματοποιήσει μια τρίτη αξιολόγηση του δανείου της Ουκρανίας στο πλαίσιο της διευρυμένης διευκόλυνσης του Ταμείου, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το ποσό μιας πιθανής εκταμίευσης.