Νέα άνοδος για το πετρέλαιο – Ξεπέρασε τα 83 δολάρια το βαρέλι

0
3

Το πετρέλαιο διατηρεί τα κέρδη του, καθώς οι ενδείξεις σύσφιγξης της αγοράς αργού αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για αδύναμη ζήτηση.

Το μπρεντ διαπραγματεύεται στα 83,28 δολάρια το βαρέλι με +0,30%, αφού έκλεισε 0,8% υψηλότερα την Τετάρτη, ενώ το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 78,18 δολάρια με άνοδο 0,35%.

Αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Αν και υπάρχουν σημάδια για σύσφιγξη της αγοράς, το χρηματοδοτούμενο από τη βιομηχανία Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε μεγάλη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Τα επίσημα στοιχεία αναμένονται αργότερα την Πέμπτη.

Η απουσία νέων κινητήριων δυνάμεων για το πετρέλαιο σημαίνει ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης συχνά οδηγούνται από τις ευρύτερες αγορές μετοχών, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Το αργό διαπραγματεύεται κοντά στην ανώτερη ζώνη του ετήσιου εύρους τιμών, καθώς οι επενδυτές αντιπαραβάλλουν τις δυσοίωνες προοπτικές ζήτησης από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα με τους αυξανόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή και τις διαταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στις ΗΠΑ, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για τον κίνδυνο να μειωθεί το κόστος δανεισμού πολύ σύντομα.

Στη Μέση Ανατολή, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύναψη νέας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Μπένι Γκαντζ σε συνέντευξη Τύπου.